Κέικ τζίντζερ με μελάσα

10.09.2022
Κέικ τζίντζερ με μελάσα
Ένα εύκολο κεικ με πλούσια γεύση

Αυτό το εύκολο, πυκνό κέικ περιλαμβάνει πλούσια γεύση. Η μελάσα, ένα ελαφρώς πικρό γλυκαντικό, είναι το κλειδί, δίνοντας στο κέικ ακριβώς τον σωστό χαρακτήρα. Οι ψιλοκομμένοι χουρμάδες, οι σταφίδες και μια καλή δόση μαύρου πιπεριού είναι όλα τέλεια συμπληρωματικά, μαζί με το τζίντζερ και την κανέλα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι τόσο απολαυστικό: Εάν στοιχηματίσεις ότι μπορείς να σταματήσεις σε ένα κομμάτι, σίγουρα θα χάσεις το στοίχημα.

Κεικ παγωτό με αλμυρό φυστίκι και pretzel

Συστατικά
8 κουταλιές της σούπας/113 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, λιωμένο, συν περισσότερο για το άλειμμα του ταψιού
2 φλιτζάνια/256 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο τζίντζερ
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
½ φλιτζάνι μελάσα χωρίς θείο
½ φλιτζάνι/101 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι/145 γραμμάρια χρυσαφένιες σταφίδες, μουλιασμένες σε βραστό νερό για 10 λεπτά και στραγγισμένες
½ φλιτζάνι/72 γραμμάρια χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
Σαντιγύ για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Πουτίγκα μπανάνας με αλατισμένα φιστίκια

Εκτέλεση
Τοποθέτησε μια σχάρα στη μέση του φούρνου και προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτύρωσε μια φόρμα για κέικ και στρώσε ειδικό χαρτί, και βουτύρωσε το.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το τζίντζερ, το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι και την κανέλα. Άφησε στην άκρη.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτύπησε μαζί τη μελάσα, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Πρόσθεσε τα αυγά, και χτύπησε καλά. Ανακάτεψε με τις σταφίδες και τους χουρμάδες.

Χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα, δίπλωσε τα στεγνά υλικά με τα υγρά υλικά μέχρι να ενσωματωθούν και να μην μείνουν ραβδώσεις από αλεύρι. Το κουρκούτι θα είναι σκληρό. Άπλωσε το στην έτοιμη φόρμα του κέικ, λειάνοντας την κορυφή.

Ψήσε μέχρι να βγει καθαρό ένα δοκιμαστικό σουβλάκι στη μέση του κέικ, περίπου 35 με 40 λεπτά.

Πέρασε ένα μαχαίρι κατά μήκος της άκρης του κέικ και, μόλις κρυώσει, μετάφερε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Κόψε σε φέτες και σέρβιρε με σαντιγί, αν θέλεις.