Μαροκινά κεφτεδάκια κοτόπουλου με μπαχαρικά

10.07.2022
Μαροκινά κεφτεδάκια κοτόπουλου με μπαχαρικά
Ένα απλό αλλά γευστικό πιάτο γεμάτο γεύση και μυρωδιά

Οι κεφτέδες κοτόπουλου μπορεί να μην είναι ένα παραδοσιακό μαροκινό πιάτο, αλλά λειτουργούν όμορφα όταν καρυκεύονται με πάπρικα, κύμινο, κανέλα, τζίντζερ και σκόρδο, τα οποία βρίσκονται συνήθως στην κουζίνα της χώρας. Το γιαούρτι με πλήρες γάλα κάνει διπλή δουλειά εδώ: Χρησιμοποιείται για να κάνει τα κεφτεδάκια υγρά και τρυφερά και κάνει μια γρήγορη σάλτσα για να τα σερβίρεται μαζί τους. Μην χρησιμοποιείς κιμά κοτόπουλου με εξαιρετικά άπαχο στήθος και αναζήτησε ετικέτες που δείχνουν ένα μείγμα λευκού και σκούρου κρέατος.

Κεφτεδάκια τηγανιού με ροδάκινα, βασιλικό και λάιμ

Συστατικά
1 ⅓ φλιτζάνια απλό γιαούρτι με πλήρες γάλα
1 κουταλιά της σούπας, συν 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ή τριμμένο σκόρδο (περίπου 4 σκελίδες)
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού (από 1 λεμόνι)
Αλάτι Kosher και μαύρο πιπέρι
1 κιλό κιμά κοτόπουλου (όχι 100 τοις εκατό στήθος)
½ φλιτζάνι ψίχα ψωμιού panko
1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το τηγάνισμα
1 κουταλάκι του γλυκού ανοιχτή καστανή ή κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
3 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένο κουκουνάρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Αρχικά, φτιάξε τη σάλτσα γιαουρτιού: Ανακάτεψε σε ένα μικρό μπολ 1 φλιτζάνι από το γιαούρτι, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, το χυμό λεμονιού, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση. Ανακάτεψε καλά και άφησε το να κρυώσει μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.

Φτιάξε τα κεφτεδάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι γιαούρτι, την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, κοτόπουλο, panko, αυγό, μαϊντανό, ελαιόλαδο, ζάχαρη, πάπρικα, κύμινο, τζίντζερ, κανέλα, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και γενναιόδωρα αλεσμένο μαύρο πιπέρι. Ανακάτεψε απαλά αλλά επιμελώς, μέχρι να ενσωματωθούν. Χρησιμοποιώντας μια μεζούρα παγωτού ή δύο κουταλιές, σχημάτισε κεφτεδάκια και τοποθέτησε τα σε ένα πιάτο ή σε ένα ταψί μέχρι να είναι έτοιμα για χρήση.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν το λάδι είναι ζεστό, τηγάνισε τα κεφτεδάκια σε παρτίδες, αναποδογυρίζοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν παντού και να ψηθούν, για 4 με 5 λεπτά. (Αν τα κεφτεδάκια αρχίσουν να ροδίζουν πολύ γρήγορα ή το λάδι αρχίσει να καπνίζει, χαμήλωσε τη φωτιά.) Μετάφερε τα ψημένα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Για να σερβίρεις, άπλωσε τη σάλτσα γιαουρτιού σε ομοιόμορφη στρώση σε μια επίπεδη πιατέλα. Από πάνω τακτοποίησε τα κεφτεδάκια και από πάνω πασπάλισε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και το κουκουνάρι, αν χρησιμοποιείς.