Λιγκουίνι γαρίδας με βότανα, καλαμπόκι και ρόκα

11.06.2022
Λιγκουίνι γαρίδας με βότανα, καλαμπόκι και ρόκα
Ένα πιάτο που ξεχωρίζει μέσα στην ευκολία του

Η ομορφιά αυτού του ζυμαρικού βρίσκεται στην ευκολία του: Συνδύασε φρέσκα, εποχιακά υλικά και άφησε τα να λάμψουν. Εδώ, οι γαρίδες σοτάρονται στο βούτυρο μέχρι να ψηθούν και στη συνέχεια αφήνονται στην άκρη όσο το υπόλοιπο πιάτο ενώνεται. Πιπεράτη ρόκα, γλυκό καλαμπόκι και άφθονα φρέσκα βότανα συμπληρώνουν αυτό το εύκολο πιάτο, το οποίο είναι τέλειο μετά από μια κουραστική μέρα.

Πικάντικα ζυμαρικά με ντοματίνια

Συστατικά
Αλάτι
350γρ. λιγκουίνι ή σπαγγέτι
1 κιλό μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες
Μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
2 φλιτζάνια φρέσκο ​​καλαμπόκι
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
225γρ. baby ρόκα, σπανάκι ή άλλα τρυφερά χόρτα
2 φλιτζάνια χοντροκομμένα τρυφερά βότανα, όπως βασιλικός και μέντα
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό να βράσει. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά και μαγείρεψε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να μην είναι al dente. Κράτησε 1 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών και στη συνέχεια στράγγιξε τα ζυμαρικά.

Όσο ψήνονται τα ζυμαρικά, αλατοπιπέρωσε καλά τις γαρίδες. Λιώσε το μισό βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τις γαρίδες και σόταρε μέχρι να ψηθούν, 1 με 2 λεπτά ανά πλευρά. Αφαίρεσε και άφησε τις στην άκρη.

Πρόσθεσε το καλαμπόκι στο τηγάνι και αλατοπιπέρωσε. Μαγείρεψε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν, για 4 με 5 λεπτά. Πρόσθεσε το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και μαγείρεψε, ανακατεύοντας συχνά, για 1 λεπτό.

Πρόσθεσε το κρασί, άφησε να σιγοβράσει και μαγείρεψε μέχρι να μειωθεί στο μισό περίπου, 3 με 4 λεπτά. Πρόσθεσε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακάτεψε για να ενωθούν. Πρόσθεσε τη ρόκα με τη χούφτα, ανακατεύοντας καλά μεταξύ κάθε προσθήκης, μέχρι να μαραθεί, προσθέτοντας λίγο από το νερό των ζυμαρικών που κράτησες όσο χρειάζεται. Πρόσθεσε το υπόλοιπο βούτυρο και τις γαρίδες στα ζυμαρικά και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να καλυφθούν όλα με σάλτσα. Πρόσθεσε περισσότερο νερό για ζυμαρικά όσο χρειάζεται.

Πρόσθεσε τα μισά μυρωδικά και ανακάτεψε να ενωθούν. Αλατοπιπέρωσε και μετάφερε σε ένα μεγάλο μπολ ή σέρβιρε απευθείας από το τηγάνι. Πρόσθεσε τα υπόλοιπα μυρωδικά και ελαιόλαδο αν θέλεις, και σέρβιρε αμέσως.