Η συνταγή για δροσιστική και πεντανόστιμη μανγκονάδα

05.06.2022
Η συνταγή για δροσιστική και πεντανόστιμη μανγκονάδα
Ένα υπέροχο ρόφημα, ιδανικό για το καλοκαίρι

Όταν ο καλοκαιρινός ήλιος καίει τους δρόμους της πόλης και τις αμμώδεις παραλίες του Μεξικού, οι μανγκονάδες έρχονται για διάσωση. Ονομάζονται επίσης σαμάνγκο, μπορούν να παρασκευαστούν με οποιονδήποτε συνδυασμό σορμπέ μάνγκο, ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μάνγκο ή πουρέ μάνγκο και περιέχουν πάντα τις αλμυρές και πικάντικες γεύσεις Tajín και σαμούι. Το Tajín είναι μια νόστιμη προσθήκη σε γλυκά και αλμυρά τρόφιμα. Το αδελφό του καρύκευμα, το σαμούι, παρασκευάζεται παραδοσιακά από ζυμωμένα φρούτα, αλάτι, ζάχαρη και τσίλι.

Πώς να φτιάξεις το κλασικό Amaretto sour

Συστατικά
5 μεγάλα ώριμα μάνγκο ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσι και κομμένα σε κομμάτια
¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
¼ φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λάιμ (από 2 φρέσκα λάιμ)
1 ½ φλιτζάνι κρύο νερό ή όσο χρειάζεται
¾ φλιτζάνι ασημένια τεκίλα ή ρούμι (προαιρετικά)
¾ έως 1 φλιτζάνι σαμούι
Tajín, για γεύση
Καλαμάκια από ζαχαρωτά

Εκτέλεση
Τοποθέτησε 5 φλιτζάνια μάνγκο σε ένα μπλέντερ, κρατώντας το υπόλοιπο μάνγκο. Πρόσθεσε τη ζάχαρη, το χυμό λάιμ και 3/4 του φλιτζανιού κρύο νερό στο μπλέντερ και ανακάτεψε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει πολτός. Ανακάτεψε με τεκίλα ή ρούμι, εάν χρησιμοποιείς. Ανακάτεψε με επιπλέον νερό, προσθέτοντας 1/4 φλιτζάνι κάθε φορά, μέχρι το μείγμα μάνγκο να φτάσει στην επιθυμητή συνοχή.

Ψύξε το μείγμα μάνγκο σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Για μια πιο κρύα μαγκονάδα, μετάφερε το μείγμα στην κατάψυξη.

Για να σερβίρεις, ρίξε περίπου 1/2 φλιτζάνι μείγμα μάνγκο σε καθένα από τα τέσσερα ποτήρια. Πρόσθεσε περίπου 1/3 φλιτζάνι κρατημένο μάνγκο σε κάθε ποτήρι, ακολουθούμενο από 1 1/2 με 2 κουταλιές της σούπας σαμούι και ένα γενναιόδωρο πασπάλισμα Tajín. Επανάλαβε με το υπόλοιπο μείγμα μάνγκο, κομμάτια μάνγκο, σαμούι και ένα τελευταίο πασπάλισμα Tajin από πάνω. Γαρνίρισε κάθε ποτήρι με ένα καλαμάκι από ζαχαρωτά, αν θέλεις, και ένα κουτάλι. Σέρβιρε αμέσως.