Πικάντικα ζυμαρικά με ντοματίνια

22.05.2022
Πικάντικα ζυμαρικά με ντοματίνια
Ένα εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο για τις μέρες που δε ξέρεις τι να μαγειρέψεις

Σε αυτό το απίστευτα εύκολο πιάτο, οι νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, η κάπαρη και ο πελτέ ντομάτας μετατρέπουν μια απλή σάλτσα ντομάτας σε κάτι αρκετά χορταστικό. Το σοτάρισμα του πελτέ ντομάτας μέχρι να καραμελώσει αποκτά βαθιά γεύση, ενώ η τηγανητή κάπαρη προσθέτει τραγανή γεύση.

Φέτα σε ταψί με μπρόκολο, ντομάτα και λεμόνι

Δες παρακάτω πώς μπορείς να φτιάξεις αυτό το πιάτο:

Συστατικά
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας κάπαρη στραγγισμένη σε βάζο
3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά)
450 γραμμάρια ζυμαρικά
1 ½ κιλό ντοματίνια, κομμένα στη μέση
½ συσκευασμένο φλιτζάνι φρέσκο ​​βασιλικό σε λεπτές φέτες, συν μικρά ολόκληρα φύλλα, για γαρνίρισμα
Φρέσκια ρικότα ή τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Στέγνωσε την κάππαρη, στη συνέχεια πρόσθεσε την στο τηγάνι και μαγείρεψε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει τραγανή, για 3 με 4 λεπτά. Με τρυπητή κουτάλα μετάφερε την κάππαρη σε πιατέλα με τοποθετημένο χαρτί κουζίνας.

Πρόσθεσε τον πελτέ ντομάτας στο τηγάνι και μαγείρεψε σε μέτρια προς δυνατή ένταση, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι ο πελτέ ντομάτας να σκουρύνει στο χρώμα και να βαθύνει στη γεύση, περίπου 2 λεπτά. Μείωσε τη φωτιά σε μέτρια, πρόσθεσε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι, το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, αν χρησιμοποιείς, και μαγείρεψε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το σκόρδο να μαλακώσει και να μυρίσει, περίπου 2 λεπτά. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στο βραστό νερό και χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια. Μαγείρεψε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.

Όσο ετοιμάζονται τα ζυμαρικά, πρόσθεσε τα ντοματίνια στο τηγάνι, αλατοπιπέρωσε και βράσε σε μέτρια προς δυνατή ένταση, ανακατεύοντας για 5 λεπτά. Πρόσθεσε 2/3 φλιτζάνι νερό από την κατσαρόλα και μαγείρεψε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι οι ντομάτες να αρχίσουν να διαλύονται και το υγρό να γίνει πικάντικο, περίπου 10 λεπτά.

Στράγγιξε τα ζυμαρικά και μετάφερε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα να ενωθούν. (Αν το τηγάνι σου είναι πολύ γεμάτο για να χωρέσει τα ζυμαρικά, μπορείς να μεταφέρεις τα μαγειρεμένα ζυμαρικά πίσω στην κατσαρόλα και μετά να προσθέσεις τη σάλτσα για να ενωθούν.) Ανακάτεψε τον μισό βασιλικό και αλατοπιπέρωσε κατά βούληση.

Σέρβιρε σε πιάτα ή μπολ και ρίξε από πάνω κάπαρη και τον υπόλοιπο βασιλικό, συν τυρί και ολόκληρα φύλλα βασιλικού.