Η συνταγή για μπάρες φυστικοβούτυρου που θα λατρέψεις

21.05.2022
Η συνταγή για μπάρες φυστικοβούτυρου που θα λατρέψεις
Το φυστικοβούτυρο συναντάει το αλάτι σε ένα υπέροχο σνακ

Μια εξαιρετική επιλογή για τους φανατικούς του φυστικοβούτυρου, αυτές οι μπάρες από corn flakes αποτελούν μια υπέροχα τραγανή αντίθεση. Τα corn flakes είναι ευαίσθητα, οπότε το κλειδί εδώ είναι να αποφύγεις να θρυμματίσεις πολύ τα δημητριακά όταν ανακατεύεις τα συστατικά.

Συστατικά
6 κουταλιές της σούπας/85 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, συν περισσότερο για το άλειμμα του ταψιού
6 φλιτζάνια/200 γραμμάρια δημητριακά corn flakes
1 σακούλα (340 γραμμάρια) μεγάλα marshmallows
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι/125 γραμμάρια φυσικό κρεμώδες φυστικοβούτυρο
115 γραμμάρια ημίγλυκη σοκολάτα, χοντροκομμένη
Θαλασσινό αλάτι, για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Άλειψε ένα τετράγωνο ταψί με βούτυρο και πασπάλισε 1/2 φλιτζάνι/17 γραμμάρια corn flakes στον πάτο του ταψιού.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώσε τις 6 κουταλιές της σούπας/85 γραμμάρια βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Πρόσθεσε τα marshmallows και το αλάτι και μαγείρεψε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να λιώσουν περίπου τα μισά marshmallows, αλλά το μείγμα να μην είναι εντελώς λείο. Πρόσθεσε το φυστικοβούτυρο και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί, κρατώντας μερικά κομμάτια marshmallow.

Βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε περίπου τα μισά υπόλοιπα 5½ φλιτζανιού corn flakes, διπλώνοντάς τα στο μείγμα marshmallow όσο πιο απαλά γίνεται για να αποφύγεις να τα θρυμματίσεις. Επανάλαβε με τα υπόλοιπα κορν φλέικς. Εάν το μείγμα γίνει πολύ κολλώδες για να το δουλέψεις, επανάφερε για λίγο την κατσαρόλα στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.

Δουλεύοντας γρήγορα, μετάφερε το μείγμα στο έτοιμο ταψί, χρησιμοποιώντας ένα βρεγμένο κουτάλι ή σπάτουλα για να το απλώσεις σε μια ομοιόμορφη στρώση, προσέχοντας και πάλι να αποφύγεις τη σύνθλιψη των δημητριακών.

Τοποθέτησε τη σοκολάτα σε ένα μικρό μπολ που αντιστέκεται στη θερμότητα και ψήσε στα μικροκύματα ανά διαστήματα 15 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί. Ρίξε τη σοκολάτα πάνω από τις μπάρες. Πασπάλισε ελαφρά τις μπάρες με θαλασσινό αλάτι και άφησε τις στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου (σε δροσερό σημείο, αν είναι δυνατόν) μέχρι να δέσει εντελώς, περίπου 2 ώρες.

Κόψε σε μπάρες και σέρβιρε. Οι μπάρες διατηρούνται καλά τυλιγμένες σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες.