Pasta Primavera: Γιορτάζουμε την Εαρινή ισημερία με τα απόλυτα ανοιξιάτικα ζυμαρικά

21.03.2022
Pasta Primavera: Γιορτάζουμε την Εαρινή ισημερία με τα απόλυτα ανοιξιάτικα ζυμαρικά
Μπήκαμε και επίσημα στην άνοιξη χθες -ακόμη και αν πολλοί δεν το κατάλαβαν λόγω του καιρού που θυμίζει ακόμη καταχείμωνο! Με την αφορμή λοιπόν, βάζουμε την άνοιξη στο τραπέζι μας με ένα ξεχωριστό πιάτο.

Αυτά τα κρεμώδη vegetarian ζυμαρικά είναι τόσο νόστιμα που ακόμη και οι κρεατοφάγοι θα ζητήσουν να φάνε από το πιάτο σου.

Πιστεύουμε ότι κάθε συνταγή που αξίζει να ονομάζεται Pasta Primavera πρέπει να περιέχει ανοιξιάτικα λαχανικά που είναι ότι πρέπει για την εποχή: όχι μόνο τρυφερό αρακά και σπαράγγια, αλλά υπέροχα καρότα (αγαπάμε τα πολύχρωμα), αλμυρά γλυκά μικρά κρεμμύδια (εσαλότ) και μυρωδάτο εστραγκόν.

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 450 γρ. σπαράγγια, κομμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια εσαλότ, ψιλοκομμένα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 450 γρ. ταλιατέλες ή παπαρδέλες ή πένες
  • 225 γρ αρακάς
  • 1/2 φλυτζάνι ξηρό λευκό κρασί
  • 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 μεγάλα καρότα, ξυρισμένα λεπτά
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού τριμμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο εστραγκόν

Εκτέλεση

  • Βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Ζέστανε μία κουταλιά της σούπας λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε τα σπαράγγια και μαγείρεψέ τα μέχρι να μαλακώσουν. Μετάφερε τα σε μπολ.
  • Πρόσθεσε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι και επανάφερε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε τα κρεμμύδια εσαλότ και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Μαγείρεψε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνουν ημιδιάφανα, για 2 έως 3 λεπτά.
  • Όσο μαγειρεύονται τα εσαλότ, βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι, ρίξε τον αρακά στο βραστό νερό των ζυμαρικών για 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια αφαίρεσέ τα και άφησέ τα στην άκρη.
  • Πρόσθεσε το κρασί στα εσαλότ και σιγόβρασε περίπου 5 λεπτά μέχρι να μειωθεί η ποσότητα σε 2 κουταλιές της σούπας. Τώρα χαμήλωσε τη θερμότητα στη χαμηλότερη ρύθμιση.
  • Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πρόσθεσε τα καρότα και το ξύσμα λεμονιού και σιγόβρασε για 3 λεπτά. Χρησιμοποιώντας λαβίδες, μετάφερε τα ζυμαρικά από το νερό στο τηγάνι. Πρόσθεσε τα σπαράγγια, τον αρακά, το εστραγκόν και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, προσθέτοντας 1/4 έως 1/3 του φλιτζανιού από το νερό ζυμαρικών εάν τα ζυμαρικά φαίνονται στεγνά.

Καλή όρεξη!