Η συνταγή για κεικ γιαουρτιού

20.03.2022
Η συνταγή για κεικ γιαουρτιού
Ένα ελαφρύ γλυκό για όλες τις ώρες

Αυτό το κέικ γιαουρτιού είναι τόσο εύκολο να γίνει και το αποτέλεσμα είναι ένα απίστευτα νόστιμο, ελαφρύ και γευστικό γλυκό που λειτουργεί για τόσες πολλές περιπτώσεις. Είναι αρκετά ελαφρύ ώστε να μπορέσεις να το απολαύσεις ως σνακ σχεδόν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Δες παρακάτω πώς μπορείς να το φτιάξεις:

Συστατικά
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
¾ φλιτζάνι γιαούρτι απλό
3 αυγά
¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο λεμονιού 60 ml

Οδηγίες
Προθέρμανε το φούρνο στους 175C. Λάδωσε ελαφρά και ετοίμασε ένα τυπικό ταψί. Συνδύασε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεσαίο μπολ και ανάμειξε. Σε ένα μεγάλο μπολ, τρίψε το ξύσμα λεμονιού στη ζάχαρη. Πρόσθεσε το γιαούρτι, τα αυγά και τη βανίλια στη λεμονάτη ζάχαρη και χτύπησε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σταδιακά πρόσθεσε και το μείγμα του αλευριού και ανακάτεψε. Ρίξε το λάδι και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν.
Ρίξε τη ζύμη στη στρωμένη φόρμα.

Ψήσε για περίπου 50-55 λεπτά μέχρι να ροδίσει από πάνω και να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι. Άφησε το να κρυώσει περίπου 5 λεπτά πριν το αφαιρέσεις από το φούρνο.