Η συνταγή για Pho, ένα υπέροχο βιετναμέζικο πιάτο

04.12.2021
Η συνταγή για Pho, ένα υπέροχο βιετναμέζικο πιάτο
Απλό και νόστιμο!

Η Ασία έχει ομολογουμένως μεγάλο γαστρονομικό ενδιαφέρον, καθώς εκτός από το ότι είναι νόστιμα, τα πιάτα της είναι ιδιαίτερα υγιεινά.

Stir fry με noodles και γαρίδες

Ένα από τα πιο κλασικά πιάτα της Ασίας είναι το pho, το εθνικό φαγητό του Βιετνάμ και πρόκειται για μία σούπα με noodles ρυζιού, ζωμό και κρέας. Μάλιστα, ένας αστικός μύθους της χώρας λέει ότι οι πεθερές αξιολογούν τις υποψήφιες νύφες από την ικανότητά τους να φτιάχνουν ένα νόστιμο pho.

Δες παρακάτω πώς μπορείς να το φτιάξεις:

Υλικά
1 κιλό κοτόπουλο και ξεχωριστά τα κόκαλά του διαχωρίσει)
100 γρ. τριμμένο τζίντζερ
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα
1/4 φλ. fish sauce
αλάτι
νερό
noodles ρυζιού
ψιλοκομμένος κόλιανδρος
λεπτοκομμένες φέτες πιπεριάς jalapeños
ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
lime
σάλτσα Sriracha
μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Αφού τα πλύνεις πολύ καλά, τοποθέτησε το κοτόπουλο και τα κόκαλά του σε μία μεγάλη κατσαρόλα, αλάτισε και βράσε τα με αρκετό νερό. Στη συνέχεια χαμήλωσε σε μέτρια θερμοκρασία και άφησε το να μαγειρευτεί για περίπου 45'. Βγάλε το κοτόπουλο από τη φωτιά και άφησε το να κρυώσει εντελώς.

Εντωμεταξύ, τοποθέτησε τα κρεμμυδάκια και το τζίντζερ σε ένα τηγάνι και τα τσιγάρισε τα. Όταν το κοτόπουλο κρυώσει εντελώς, διαχώρισε το κρέας από τα κόκαλα και τοποθέτησε τα οστά και το ζωμό τους σε μία κατσαρόλα, και βράσε για περίπου 4 ώρες. Όταν μαγειρευτεί, μετάφερε το ζωμό από τα κόκαλά σε μπολ σερβιρίσματος, στα οποία θα έχεις ήδη βάλει τα noodles. Πρόσθεσε τη fish sauce, κομμάτια κοτόπουλου, κόλιανδρο, πιπεριές jalapeños και φρέσκο κρεμμυδάκι.

Μπορείς να προσθέσεις ένα μείγμα από σάλτσα Sriracha, χυμό lime, μαύρο πιπέρι και fish sauce, αφού πρώτα αναμείξεις όλα τα συστατικά.