Η συνταγή για το παραδοσιακό cheesecake της Νέας Υόρκης

02.12.2021
Η συνταγή για το παραδοσιακό cheesecake της Νέας Υόρκης
Οι Aμερικάνοι είναι πολύ υπερήφανοι για αυτό το γλυκό! Αν είσαι λάτρης των cheesecake θα λατρέψεις και εσύ αυτή τη συνταγή. Δοκίμασε κι εσύ να φτιάξεις αυτή τη λαχταριστή συνταγή του παραδοσιακού cheesecake της Νέας Υόρκης. Μπορείς αν θέλεις να τη σερβίρεις και με μια ποικιλία φρούτων.

Συστατικά

1 κιλό τυρί κρέμα (όσο πιο στεγνό τόσο καλύτερα)

250 γρ ζάχαρη άχνη

3 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

1 λεμόνι - ψιλοτριμμένο ξύσμα και χυμό

3 μεγάλα αυγά

300 ml soured cream

Για τo topping

150 ml soured cream

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

1 ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Για τη βάση

300 γρ μπισκότα Digestive, θρυμματισμένα

75 γρ ανάλατο βούτυρο, συν επιπλέον για το άλειμμα

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C. Άπλωσε βούτυρο στη βάση και την πλευρά μιας φόρμας 23 εκ. για κέικ με επιπλέον βούτυρο και στρώσε τη βάση με χαρτί ψησίματος.

Για τη βάση, λιώσε το βούτυρο σε ένα μέτριο τηγάνι και στη συνέχεια ανακάτεψέ το με τα τρίμματα μπισκότου. Πίεσε το μείγμα στον πάτο της φόρμας και ψήσε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Άφησέ το σε μια σχάρα να κρυώσει ενώ ετοιμάζεις τη γέμιση.

Για τη γέμιση, αύξησε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220°C .

Σε ένα μίξερ, χτύπα περίπου 2 λεπτά το τυρί κρέμα σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει κρέμα, μετά πρόσθεσε σταδιακά τη ζάχαρη και μετά το αλεύρι.

Συνέχισε προσθέτοντας τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και το χυμό και μετά χτύπα τα αυγά, ένα κάθε φορά. Ανακάτεψε την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Το κουρκούτι πρέπει να είναι απαλό, ελαφρύ και κάπως αέρινο.

Ρίξε τη γέμιση στο έτοιμο ταψί. Η κορυφή πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο λεία.

Ψήσε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Μείωσε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 140°C και ψήσε για 25 λεπτά ακόμη.

Αν ανακινήσεις απαλά τη φόρμα, η γέμιση θα πρέπει να κουνιέται λίγο. Κλείσε το φούρνο. Άσε το cheesecake να κρυώσει στο φούρνο για 2 ώρες, με κλειστή την πόρτα. Το cheesecake μπορεί να ραγίσει από πάνω καθώς κρυώνει.

Για την επικάλυψη, συνδύασε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη. Άπλωσε πάνω από το κρύο cheesecake μέχρι τις άκρες και μετά βάλε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρεις.