Η συνταγή της αγαπημένης χριστουγεννιάτικης πουτίγκας της βασίλισσας Ελισάβετ

28.11.2021
Η συνταγή της αγαπημένης χριστουγεννιάτικης πουτίγκας της βασίλισσας Ελισάβετ
Tη συνταγή για την αγαπημένη της χριστουγεννιάτικη πουτίγκα μοιράστηκε πριν λίγες μέρες η βασίλισσα Ελισάβετ, με έναν οδηγό βήμα προς βήμα από το Royal Kitchens και ένα πλήρες επεξηγηματικό βίντεο με ανάλυση των συστατικών της συνταγής, το οποίο ανέβηκε στην επίσημη σελίδα του παλατιού στο Instagram. Η επίσημη συνταγή για χριστουγεννιάτικη πουτίγκα από το Royal Kitchens, περιλαμβάνει ένα μείγμα από σταφίδες, φραγκοστάφυλα και σουλτανίνες καθώς και κομμένες μικρές φλούδες από πορτοκάλι και λεμόνι. Το παραδοσιακό μείγμα χρησιμοποιεί τρία είδη αλκοόλ μπύρα, σκούρο ρούμι και κονιάκ.

Συστατικά

250 γρ μείγμα από σταφίδες
250 γρ φραγκοστάφυλα
185 γρ σουλτανίνα
150 γρ φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού
250 γρ σουέτ (λίπος) ή χορτοφαγικό σουέτ
250 γρ τριμμένη φρυγανιά
90 γρ αλεύρι
12 γρ ανάμεικτα μπαχαρικά
2 ολόκληρα αυγά
180 γρ ζάχαρη ντεμεράρα
275 ml μπύρα
40 ml σκούρο ρούμι
40 ml κονιάκ

Μια βασιλική συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ

Εκτέλεση

Την ημέρα των Χριστουγέννων ξαναζεσταίνεις την πουτίγκα σου σε μπεν μαρί για 3-4 ώρες. Βγάζεις από τη λεκάνη χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλεμένο μαχαίρι ή σπάτουλα, το αναποδογυρίζεις σε πιατέλα, γαρνίρεις ή φλαμπάρεις και σερβίρεις με σάλτσα κονιάκ και κρέμα.

Ωστόσο, η συνταγή έχει εναλλακτικές λύσεις αντί του αλκοόλ, αν θέλεις, και συμβουλεύει να προσθέσεις χυμό πορτοκαλιού ή κρύο τσάι στη θέση του.

Για το σερβίρισμα, το Palace Kitchens συμβουλεύει τους μάγειρες να «γαρνίρουν ή φλαμπάρουν και να σερβίρουν με σάλτσα κονιάκ και κρέμα».

Μπάκινχαμ: Η βασίλισσα και οι τρεις διάδοχοι μαγειρεύουν μαζί στην κουζίνα [photos]