Πώς να φτιάξεις ανθρωπάκια gingerbread

05.12.2021
Πώς να φτιάξεις ανθρωπάκια gingerbread
Υπέροχα χριστουγεννιάτικα μπισκότα που θα λατρέψουν τα παιδιά (και όχι μόνο)

Αυτή η εποχή του χρόνου είναι ιδανική για να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Εξάλλου, αυτές οι μικρές γιορτινές λιχουδιές είναι τέλειες για κάθε περίσταση - είτε για ανταλλαγές δώρων και οικογενειακές συγκεντώσεις είτε για γιορτές γραφείου και σχολείου.

Η συνταγή για υπέροχη κολοκυθόπιτα ΧΩΡΙΣ ψήσιμο!

Μια τέλεια ιδέα για χριστουγεννιάτικα μπισκότα είναι τα gingerbread ανθρωπάκια, που παρόλο που η ετοιμασία τους στην αρχή ακούγεται κουραστική, η χρήση ενός επεξεργαστή τροφίμων θα κάνει τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη.

Δες παρακάτω πώς μπορείς να τα φτιάξεις:

Συστατικά

¾ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο

1 φλιτζάνι συσκευασμένη σκούρα καστανή ζάχαρη

4 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ

1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

⅓ φλιτζάνι μελάσα

1 μεγάλο αυγό

2 ⅔ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και λίγο περισσότερο για την επιφάνεια εργασίας

⅓ φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού

Βασιλικό γλάσο, για διακόσμηση

Εκτέλεση

Βήμα 1
Επεξεργάσου το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το τζίντζερ, την κανέλα και το αλάτι σε έναν πολυκόφτη μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 1 λεπτό. Πρόσθεσε τη μελάσα και το αυγό μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά, για 10 έως 15 δευτερόλεπτα. Πασπάλισε από πάνω το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο και χτύπησε μέχρι να ενωθούν.

Βήμα 2
Χώρισε τη ζύμη στη μέση και πλάσε σε 2 δίσκους. Τύλιξε το καθένα με πλαστική μεμβράνη και άφησε το να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.

Βήμα 3
Προθέρμανε το φούρνο στους 1800°. Στρώσε τα 3 φύλλα ψησίματος με λαδόκολλα. Δουλεύοντας με 1 δίσκο τη φορά, σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, άνοιξε τη ζύμη. Κόψε σχήματα με κόφτες μπισκότων και μετάφερε τα μπισκότα στα ταψιά. Ψήσε, περιστρέφοντας τα φύλλα μέχρι τη μέση, μέχρι να στεγνώσουν, 10 έως 12 λεπτά. Ψύξε στα φύλλα ψησίματος για 5 λεπτά και μετά μετάφερε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Διακόσμησε με το γλάσο.