Η συνταγή για scones κολοκύθας με γιαούρτι και σύκο

06.06.2021
Η συνταγή για scones κολοκύθας με γιαούρτι και σύκο
Αφράτα και πεντανόστιμα

Είτε γλυκά είτε αλμυρά, τα scones ταιριάζουν τέλεια με καφέ και τσάι, ή ακόμη και για κέρασμα και μπορείς να τα απολαύσεις τόσο μόνα τους, όσο και γεμιστά με διαφορετικές παραλλαγές.

Η συνταγή acai bowl με αλατισμένη καραμέλα

Δες παρακάτω πώς μπορείς να φτιάξεις scones κολοκύθας γεμιστά με γιαούρτι και σύκο:

Συστατικά:
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καρύδας
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό κολοκύθας
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας γάλα βρώμης

Επικάλυψη:
Γιαούρτι
Σύκο
Αλατισμένο βούτυρο

Εκτέλεση:
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180 °C
2. Χτύπησε μαζί το αλεύρι και τη ζάχαρη
3. Χρησιμοποίησε τα δάχτυλα και τρίψε το βούτυρο μέχρι να θρυμματιστεί
4. Πρόσθεσε το αυγό, το γάλα βρώμης και την κολοκύθα και δίπλωσε
5. Αλεύρωσε την επιφάνεια και κόψε με έναν στρογγυλό κόπτη
6. Ψήσε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
7. Ενώ τα scones βρίσκονται στο φούρνο, βάλε τα σύκα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν
8. Κόψε τα scones, γέμισε με μαρμελάδα και γιαούρτι και απόλαυσε!