Η απόλυτη συνταγή για paella με θαλασσινά, chorizo και πιπεριές

12.06.2021
Η απόλυτη συνταγή για paella με θαλασσινά, chorizo και πιπεριές
Ένα πλούσιο πιάτο με άρωμα Μεσογείου

Η Paella είναι ένα κλασικό ισπανικό πιάτο με ρύζι, σαφράν, λαχανικά, κοτόπουλο και θαλασσινά μαγειρεμένα που σερβίρονται σε ένα τηγάνι. Αν και η παέγια προέρχεται από τη Βαλένθια, αναγνωρίζεται ως το εθνικό φαγητό της Ισπανίας και υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες.

Η συνταγή για υπέροχη ιταλική panzanella

Θρεπτική και πλούσια, η Paella διατηρεί μια φήμη τιμής και πρακτικότητας στα ισπανικά σπίτια εδώ και αιώνες. Αν θες να το δοκιμάσεις, παρακάτω θα βρεις την εκδοχή της με θαλασσινά, chorizo και πιπεριές.

Υλικά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
500 γραμμάρια ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες γαρίδες
230 γραμμάρια Ισπανικά chorizo, κομμένο σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μεγάλες κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές, τεμαχισμένες κατά μήκος και κομμένες σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας σαφράν θρυμματισμένο
Κόσερ αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια ρύζι μικρών κόκκων
1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
30 γραμμάρια ξηρό λευκό κρασί
ξύσμα λεμονιού από δυο λεμόνια
200 γρ. μύδια με κέλυφος καθαρισμένα
1/2 ματσάκι ​​μαϊντανός ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Ζέστανε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Πρόσθεσε τις γαρίδες και μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν, για 2 έως 4 λεπτά και μετέφερε τις σε ένα πιάτο. Μείωσε τη θερμότητα σε χαμηλή και πρόσθεσε το chorizo ​​και 1 κουταλιά λάδι στο τηγάνι. Μαγείρεψε ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου το chorizo ​​αρχίσει να τραγανίζει και απελευθερώνει τα λάδια του, για 1 έως 2 λεπτά. Μετέφερε το μισό chorizo ​​σε ένα πιάτο.

Αύξησε τη θερμότητα και πρόσθεσε το κρεμμύδι, το πιπέρι, το σαφράν και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και μαγείρεψε ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει, για 5 έως 6 λεπτά. Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε ανακατεύοντας. Πρόσθεσε το ρύζι και την πάπρικα. Μαγείρεψε ανακατεύοντας μέχρι να επικαλυφθεί το ρύζι. Πρόσθεσε το κρασί και μαγείρεψε μέχρι να εξατμιστεί.

Πρόσθεσε τις γαρίδες και τα μύδια στο τηγάνι και μαγείρεψε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και οι γαρίδες να γίνουν ροζ και το ρύζι να είναι τρυφερό. Αφαίρεσε από τη φωτιά άφησε το για 5 λεπτά. Πασπάλισε με ξύσμα λεμονιού και μαϊντανό. Σέρβιρε με σφήνες λεμονιού.