Έτσι θα φτιάξεις την τέλεια σκορδαλιά

23.03.2019
Έτσι θα φτιάξεις την τέλεια σκορδαλιά
25η Μαρτίου πλησιάζει. Μπακαλιάρος σκορδαλιά επιβάλλεται κι εμείς σου δίνουμε την πιο εύκολη συνταγή για την πιο νόστιμη σκορδαλιά. Καλή επιτυχία.

Υλικά

  • 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο (ψίχα) μουλιασμένο
  • 6 σκελίδες σκόρδο χωρίς φύτρες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ξίδι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Kαθαρίζουμε το σκόρδο και το μουλιάζουμε στο ξίδι για 8 ώρες τουλάχιστον.
Στραγγίζουμε καλά και λιώνουμε το σκόρδο στο γουδί.
Προσθέτουμε τις φέτες ψωμιού μουλιασμένες και τριμμένες.
Pίχνουμε 2-3 κουταλιές σούπας ξίδι, το λάδι σταδιακά, λίγες σταγόνες νερού και δουλεύουμε έτσι ώστε να γίνει ένα μείγμα λείο.

Διάβασε επίσης: Νηστίσιμος μουσακάς: Κι όμως γίνεται -και είναι απίθανος!

Εναλλακτικά

  • Σκορδαλιά κάνουμε και στο μπλέντερ, απλώς έχει διαφορά στην υφή. Aν βγει αραιή, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη φρυγανιά, αμύγδαλα ή καρύδια τριμμένα.
  • Προσθέτοντας μερικές κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο, έχουμε μια εντυπωσιακή πράσινη σκορδαλιά.
  • Aντί για ψωμί, μπορούμε να βάλουμε βραστή πατάτα. Σε αυτήν την περίπτωση λίγες σταγόνες λεμόνι δίνουν άλλη ένταση στη γεύση.
  • H ωραιότερη, όμως, σκορδαλιά γίνεται με σκόρδο ψημένο με τη φλούδα του. Eχει την απαλή γεύση του μελωμένου σκόρδου και ελαφρύτερη μυρωδιά.