Πιλάφι με άγριο ρύζι, μανιτάρια και εξωτικά φρούτα γλασέ

24.04.2017

Υλικά:

250 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στη μέση

150 γρ. αρακά βρασμένο (σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά)

2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο

1 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο, βρασμένο

1 φλιτζάνι ρύζι άγριο βρασμένο

4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

4 χουρμάδες, σε λεπτές φέτες

2 κομμάτια ανανά γλασέ σε κύβους

2 κομμάτια παπάγια γλασέ σε κύβους

4 βερίκοκα αποξηραμένα σε λεπτές φέτες

4 κουτ. σούπας κουκουνάρι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα

2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος αγελάδος

1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη

1 κουτ. σούπας τζίντζερ

1 κουτ. σούπας μαρμελάδα εσπεριδοειδών

3-4 κουτ. σούπας μπαλσάμικο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (σε μέτρια προς δυνατή φωτιά) και σοτάρουμε τον αρακά στραγγισμένο και τα μανιτάρια για 4?5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κόλιαντρο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Καβουρδίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το κουκουνάρι μέχρι να ροδίσει απαλά. Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ τα δύο είδη μαγειρεμένου ρυζιού. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σοταρισμένο μείγμα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα γλασέ φρούτα και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο γάλακτος και σοτάρουμε το σκόρδο και το φρέσκο τζίντζερ για 1 λεπτό, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο και τη μαρμελάδα, μαγειρεύουμε για μισό λεπτό, ανακατεύοντας, και αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε το πιλάφι, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως.