Κότα με μπρόκολο, καρότα και κάσιους

06.02.2015

Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά

Υλικά

-1 κότα ολόκληρη καθαρισμένη και κομμένη σε 10 κομμάτια
-2 κουτ. σούπας λάδι
-1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε μικρούς κύβους
-2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
-1 κουτ. γλυκού πάπρικα
-1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
-1/2 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
-2 ½ φλιτζάνια ζωμό κότας η νερό
-200 γρ. μπρόκολο άκοπο
-4 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
-100 γρ. κάσιου
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Τοποθετούμε τα κομμάτια της κότας σε μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα, την κανέλα και το κύμινο. Σοτάρουμε καλά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να μαραθεί το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον ζωμό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά. Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα καρότα και τα κάσιου και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και τα λαχανικά, άλλα 10 λεπτά περίπου.