Μάφιν με λεβάντα και σος κάστανο

12.01.2015
Υλικά για 12 μάφιν
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά

Υλικά

Για τα μάφιν
-250 γρ. ζάχαρη
-150 γρ. βούτυρο μαλακό
-τον χυμό από 2 πορτοκάλια και το ξύσμα από το 1
-4 αβγά
-λίγο αλάτι
-300 γρ. αλεύρι
-2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
-50 γρ. αμύγδαλα καβουρδι-σμένα και ψιλοκομμένα
-1½ κουτ. σούπας άνθη λεβάντας
Για τη σος κάστανο
-250 γρ. σαντιγί άγλυκη
-6 κουτ. σούπας μαρμελάδα κάστανο
-2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή μαλακή
-2 κουτ. σούπας μπράντι
-1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
-150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
10% λιπαρά

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, τον χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών και λίγο, λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στο τέλος βάζουμε τη λεβάντα και τα αμύγδαλα. Μοιράζουμε τη ζύμη μας σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφιν και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της σος κάστανο και τη σερβίρουμε μαζί με τα μάφιν.