Μανιτάρια ψητά και ρύζι με κάρι

22.10.2014
Γρήγορο, εύκολο και πολύ θρεπτικό φαγητό...

5 μερίδες

  • 400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
  • 6 φλιτζάνια νερό
  • ½ κουταλάκι κάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

1. Πλένετε τα μανιτάρια, τα στεγνώνετε και αφαιρείτε το σκληρό κοτσάνι τους.

2. Τα απλώνετε σε ταψάκι, τα αλείφετε με τη μισή ποσότητα ελαιολάδου, τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε στο γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 10΄, να ροδίσουν. Τα διατηρείτε ζεστά.

3. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το ρύζι στο ελαιόλαδο.

4. Σβήνετε με τα 6 φλιτζάνια νερό και προσθέτετε το κάρι, αλάτι και πιπέρι.

5. Σερβίρετε σε πιατέλα, βάζοντας τα μανιτάρια στο κέντρο της και το ρύζι γύρω από αυτά.

Θα την κάνω γιατί: Λατρεύω τα μανιτάρια σε κάθε τους εκδοχή, ταιριάζουν γευστικά με το ρύζι και η συνταγή είναι πολύ χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά και νάτριο.

Χρήσιμη γνώση: Το κάρι είναι ένα μείγμα μπαχαρικών που ποικίλλει ως προς τα χρησιμοποιούμενα υλικά για την παρασκευή του. Ωστόσο έχει σχεδόν πάντα ως βασικό συστατικό τον κουρκουμά, ο οποίος έχει εξαιρετικές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Εναλλακτικές προτάσεις: Γεμιστά μανιτάρια με πλιγούρι, μανιτάρια γλυκόξινα με σουσάμι και κόλιανδρο, ριζότο με μανιτάρια.