Ξέχνα το έτοιμο φαγητό: 5 υλικά σου λύνουν τα χέρια

21.05.2013
5 υλικά σου λύνουν τα χέρια ανά πάσα ώρα και στιγμή

Το σκηνικό είναι γνωστό: Επιστρέφεις από τη δουλειά, μετά από μια άκρως κουραστική κι αγχωτική ημέρα και πρέπει να μαγειρέψεις. Εκείνη τη στιγμή φαντάζει δελεαστικό να ρίξεις μια κατεψυγμένη πίτσα ή πιτάκια στο φούρνο. Κι όμως υπάρχει κι άλλη λύση πιο υγιεινή, με μια μόνο προϋπόθεση: Να έχεις το ψυγείο και το ντουλάπι σου σωστά εφοδιασμένα.

Μάθε μερικά απλά υλικά που αν έχεις στο ψυγείο, μπορείς να ετοιμάσεις γρήγορα κι υγιεινά γεύματα που θα σε γλιτώσουν από τις περιττές θερμίδες και το junk food.

1. Κατεψυγμένος αρακάς ή ποικιλία λαχανικών: Δώσε έξτρα γεύση και νοστιμιά σε ρύζι, μακαρόνια και σαλάτες ή συνόδεψε το κρέας σου με αυτή την υγιεινή και νόστιμη γαρνιτούρα.

2. Σάλτσα ντομάτας: Είτε πρόκειται για σπιτική σάλτσα που έχεις αποθηκεύσει σε μικρά βαζάκια και την έχεις καταψύξει, είτε είναι από αυτές του εμπορίου, η ντομάτα σου δίνει εύκολες και γρήγορες λύσεις. Μακαρόνια, ρύζι, πατάτες και κρέας παίρνουν άλλη διάσταση με λίγη προσθήκη σαλτσούλας!

3. Κατσικίσιο τυρί ή φέτα: Οι συνδυασμοί είναι άπειροι! Από μικρά καναπεδάκια με παξιμαδάκι, σκέτα μακαρόνια με τυρί, πατάτες ψητές με λιωμένη φέτα ή κασέρι, μέχρι τα πιο γκουρμέ πιάτα!

4. Αυγά: Κάνε τα βραστά, ομελέτα, ποσέ ή όπως αλλιώς επιθυμείς για ένα γρήγορο, γευστικό πρωτεϊνούχο κι ολιγοθερμιδικό δείπνο!

5. Λουκάνικα: Τα λουκάνικα - αν τα χρησιμοποιείς με φειδώ καθότι περιέχουν λίπος - είναι ένας πολύ καλός τρόπος να προσθέσεις γεύση στα πιο άνοστα πιάτα. Κόψε τα σε μικρά κομματάκια και πρόσθεσέ τα σαλάτες, συνόδεψε με αυτά τις πατάτες ή εμπλούτισε με αυτά τη γεύση της σάλτσας για ρύζι και μακαρόνια.

Μικρές συμβουλές

* Μην υποτιμάς τα μπαχαρικά και τα βότανα. Δίνουν έξτρα νοστιμιά στο φαγητό, όσο απλό και γρήγορο κι αν είναι.

* Μην ξεχνάς πως τα περισσεύματα της προηγούμενης μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε διαφορετικό γεύμα, με μικρές μόνο τροποποιήσεις. Μάθε νόστιμες ιδέες για να μετατρέψεις το φαγητό που περίσσεψε πατώντας εδώ.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα