Μοσχάρι με μανιτάρια, κρεμμύδια και μαυροδάφνη

21.10.2013

Yλικά

1½ κιλό κρέας μοσχαρίσιο σε κομμάτια

500 γρ. κρεμμύδια σε φέτες

250 γρ. μανιτάρια χοντροκομμένα

25 γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας βούτυρο

2 κουτ. σούπας αλεύρι

1/2 λίτρο κρασί μαυροδάφνη

θυμάρι

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Αλατοπιπερώνουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Μαλακώνουμε τα μανιτάρια πορτσίνι σε 600 ml ζεστό νερό. Ζεσταίνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο και το μισό λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε το κρέας και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το υπόλοιπο λάδι. Τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα για 10 λεπτά. Προσθέτουμε ξανά το κρέας, τα αποξηραμένα μανιτάρια με το νερό στο οποίο μαλάκωσαν, το θυμάρι και τη μαυροδάφνη. Σιγοβράζουμε για μιάμιση με 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προς το τέλος, ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου