Χοιρινό με πράσα

20.01.2014

Yλικά

1.200 γρ. κρέας χοιρινό (από λαιμό) σε κομματάκια

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 δαφνόφυλλα

2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο

3 κουτ. σούπας βούτυρο

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια σε φέτες

5 κόκκους μπαχάρι

6 πράσα κομμένα σε κομμάτια 3 εκατοστών

1 ποτήρι κρασί λευκό

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 κουτ. σούπας ξίδι

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Τσιγαρίζουμε το χοιρινό με το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και συνεχίζουμε με τα πράσα, το σκόρδο και τα κρεμμύδια για 7 λεπτά ακόμη. Το ξαναβάζουμε μέσα, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σιγοβράζουμε για 2 ώρες περίπου. Αν χρειαστεί, ενδιάμεσα προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου