Ψαρονέφρι με μανιτάρια

16.01.2014

Yλικά

3 φιλέτα ψαρονέφρι κομμένα σε χοντρές ροδέλες

3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι κομμένο όπως στη χωριάτικη

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

1 κουτ. γλυκού θυμάρι

1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

3/4 του ποτηριού κρασί λευκό

1 σφηνάκι κονιάκ

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

4-5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

EKTEΛEΣH

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας μαζί με το δεντρολίβανο, το θυμάρι και το μείγμα μπαχαρικών. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα γυρίζουμε 2-3 βόλτες και σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε το φαγητό για μισή ώρα. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το σερβίρουμε σκέτο ή με λευκό ρύζι.

Συνταγή: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΔΡΕΟy