Μοσχαράκι πηλιορείτικο

17.12.2013

Yλικά

1.200 γρ. μοσχάρι (από κιλότο) κομμένο σε μεγάλους κύβους

500 γρ. πατάτες κομμένες

500 γρ. κρεμμύδια σε φέτες

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

4 ντομάτες κομμένες σε φέτες

1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού ή κότας

1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ

2 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή

1 κουτ. σούπας σποράκια κύμινου σπασμένα

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας βούτυρο

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας. Το αφαιρούμε και σοτάρουμε τα κρεμμύδια στην ίδια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Οταν μαλακώσουν, ξαναβάζουμε το κρέας μαζί με τις ντομάτες, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, τον πελτέ, τον ζωμό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για μία ώρα. Προσθέτουμε τις πατάτες και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μία ώρα ακόμα. Σερβίρουμε με τον μαϊντανό.

Συνταγή: ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ