Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα

03.06.2014
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα με το ελαιόλαδο για 3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΑΝΑΜΟΝΗ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 300 γρ. κεφτεδάκια έτοιμα προτηγανισμένα ή 20 κεφτέδες από την προηγούμενη ημέρα
  • 450 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι κρασί γλυκό
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα με το ελαιόλαδο για 3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Προς το τέλος, βάζουμε τα κεφτεδάκια ή τους κεφτέδες μαζί με τον δυόσμο, ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να καλυφθούν με τη σάλτσα και βράζουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μείνουν για 10 λεπτά. Σερβίρουμε με μακαρόνια, πουρέ πατάτας ή τηγανητές πατάτες.