Αβγοσαλάτα με αγκινάρες

02.05.2013
Καθαρίζουμε από την προηγούμενη μέρα τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι και μία κουταλιά αλεύρι για να μην μαυρίσουν ώσπου να τις καθαρίσουμε όλες. Τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε σε ξίδι για μία νύχτα
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
  • ΑΝΑΜΟΝΗ 1 βράδυ
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 4 αγκινάρες φρέσκες
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 8 αβγά βραστά
  • 1 καρότο χοντροτριμμένο
  • 2 κλωναράκια σέλερι
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε από την προηγούμενη μέρα τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι και μία κουταλιά αλεύρι για να μην μαυρίσουν ώσπου να τις καθαρίσουμε όλες. Τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε σε ξίδι για μία νύχτα. Την επομένη, τις βγάζουμε από το ξίδι και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα αναμειγνύοντας όλα τα υλικά της μαζί. Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, προσθέτουμε τις αγκινάρες και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αγκινάρες κονσέρβας, απλώς θα χρειαστεί τις στραγγίξουμε καλά πριν τις χρησιμοποιήσουμε.