Μαραθόπιτα τηγανιού με μους ταραμά

18.04.2011

Yλικά

  • 250 γρ. μάραθα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το φύλλο

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι νερό χλιαρό
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας ρακή
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη μους ταραμά

  • 40 γρ. ταραμά
  • 1½ λεμόνι (τον χυμό του)
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 παξιμάδια σταρένια βρεγμένα
  • πιπέρι λευκό

Eκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Ετοιμάζουμε τη μους ταραμά: Χτυπάμε στο μίξερ τον ταραμά με τον χυμό λεμονιού, ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το μουσκεμένο παξιμάδι εναλλάξ και τέλος το πιπέρι. Σοτάρουμε τα μάραθα και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Ρίχνουμε ½ ποτήρι χλιαρό νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου. Κατόπιν, τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες μεγέθους μεγάλου καρυδιού. Ανοίγουμε στην παλάμη μας την κάθε μπαλίτσα ζύμης, παίρνουμε μία κοφτή κουταλιά σούπας από το μείγμα μάραθου και τη γεμίζουμε. Κλείνουμε γύρω γύρω τη γέμιση, βάζουμε το πιτάκι πάνω στον πάγκο της κουζίνας και το πατάμε απαλά με την παλάμη. Αλείφουμε το τηγάνι με ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα πιτάκια για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τη μους ταραμά.

Tip: Για να βγει η μους αφράτη, δεν πρέπει να δουλέψουμε τον ταραμά πολλή ώρα στο μίξερ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ