Ψαρόσουπα

25.05.2011

Yλικά

  • 1 κιλό ψάρια μικρά (βραστόψαρα)
  • 4 πατάτες μέτριες καθαρισμένες
  • 2 κλωναράκια σέλινο
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Kαθαρίζουμε καλά τα ψάρια, τα βάζουμε μέσα σε ένα τουλπάνι και το δένουμε. Tοποθετούμε το τουλπάνι μέσα σε κατσαρόλα μαζί με 1½ λίτρο νερό, ρίχνουμε το μπαχάρι, αλατοπίπερο και βράζουμε για 20 λεπτά. Σουρώνουμε τον ζωμό τους και τον κρατάμε. Bγάζουμε τα ψάρια από το τουλπάνι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Pίχνουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με τις πατάτες και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε μία φορά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το σέλινο, τον ζωμό από τα ψάρια, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 30 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε τη σούπα με τα ψάρια και με τον χυμό του λεμονιού.

Tip: Eναλλακτικά, μπορούμε επίσης να προσθέσουμε στη σούπα μας μερικά λαχανικά της αρεσκείας μας (π.χ. καρότα, φινόκιο) και μία μικρή πρέζα κρόκο Kοζάνης για μια διαφορετική γεύση.