Χρυσαφένια με τυρί

11.12.2008
Ράβδοι χρυσού στο πιάτο μας!

Τι έχουμε:

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 κύβο ΚΝΟRR Αγρόκηπος Κότα με λαχανικά
  • 4 φλιτζ. νερό
  • 1 φλιτζ. κίτρινο τυρί 16 %, τριμμένο
  • 1 φλιτζ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 2 αβγά
  • 1 λαδόκολλα
  • 2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ, για το άλειμμα του ταψιού

Τι κάνουμε:

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε τον κύβο ΚΝΟRR Αγρόκηπος Κότα με λαχανικά.

Βράζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για περίπου 20-25 λεπτά, έως ότου ασπρίσουν.

Στη συνέχεια, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μία πιατέλα και τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με τη φρυγανιά. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το αναδευτήρι. Αλείφουμε ένα ταψί με το ΒΙΤΑΜ και στρώνουμε τη λαδόκολλα.

Στη συνέχεια, βουτάμε μία μία τις φέτες από τα φιλέτα κοτόπουλου μέσα στο μπολ με τα αβγά, τις πανάρουμε με το μείγμα τυριού-φρυγανιάς και τις βάζουμε στο ταψί.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά, έως ότου γκρατιναριστεί το τυρί.

Βγάζουμε τα χρυσαφένια από τον φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά.

Συμβουλή
Αντί για κίτρινο τυρί, μπορούμε να βάλουμε παρμεζάνα τριμμένη ή κάποιο τυρί της αρεσκείας μας.

Το κατάλληλο κρασί Αθήρι.