Κοτόπουλο με ρύζι

23.04.2009
Απλό, αλλά πολύ γευστικό...

Τι έχουμε:

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 6 φλιτζ. νερό
  • 1 κύβο ΚΝΟRR Αγρόκηπος Κότα με λαχανικά
  • 2 φλιτζ. ρύζι
  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα
  • 2 καρότα

Για το γαρνίρισμα:

  • 1 κλωναράκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Τι κάνουμε:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τον κύβο ΚΝΟRR Αγρόκηπος Κότα με λαχανικά. Προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και συνεχίζουμε το βρασμό για περίπου 30-35 λεπτά, έως ότου ασπρίσουν.

Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε ζυλιέν.

Δέκα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο του κοτόπουλου, προσθέτουμε τα καρότα και όταν μαλακώσουν, βγάζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα καρότα με μια τρυπητή κουτάλα σε μία πιατέλα και κρατάμε, το ζωμό.

Μόλις κρυώσουν λίγο, κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε λεπτές φέτες και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστά.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον ζωμό που κρατήσαμε το ρύζι και το βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.

Σερβίρουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου συνοδεύοντας με το ρύζι, τα καρότα, τη μαγιονέζα και γαρνίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για μαγιονέζα να συνοδέψουμε με μουστάρδα.

Το κατάλληλο κρασί Ασύρτικο.