Ομελέτα με μανιτάρια

01.10.2008
Για κάθε ώρα της ημέρας!

Τι έχουμε:

  • 10-12 μανιτάρια
  • 1 κύβο KNORR Αγρόκηπος Κρεμμυδάκι και Μαϊντανός
  • 2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
  • Για την ομελέτα:
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι

Για το γαρνίρισμα:

  • φύτρες
  • ντοματάκια
  • κλωναράκια μαϊντανού

Τι κάνουμε:

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μία βρεγμένη πετσέτα και στη συνέχεια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Λιώνουμε σε ένα τηγάνι το ΒΙΤΑΜ και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τον κύβο KNORR Αγρόκηπος Κρεμμυδάκι και Μαϊντανός και αφήνουμε τα μανιτάρια να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά.

Στη συνέχεια, τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μία πιατέλα.

Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ με το αναδευτήρι και προσθέτουμε το γάλα και το αλάτι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε το μείγμα των αβγών και το γέρνουμε ελαφρά, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του.

Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα, σπρώχνουμε τα αβγά προς το κέντρο του τηγανιού και συνεχίζουμε να το γέρνουμε, μέχρι να πήξουν.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί σε σιγανή φωτιά για 2-3 λεπτά.

Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα σε ένα μεγάλο στρογγυλό πιάτο και τη βάζουμε πάλι πίσω στο τηγάνι για 1-2 λεπτά, ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Σερβίρουμε την ομελέτα σε μία πιατέλα, βάζουμε στη μισή επιφάνειά της τα μανιτάρια, τη διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο και γαρνίρουμε με ντοματάκια, φύτρες και κλωναράκια μαϊντανού.

Συμβουλή
Μπορούμε να πασπαλίσουμε την ομελέτα με τριμμένη μοτσαρέλα, πριν τη διπλώσουμε.

Το κατάλληλο κρασί chardonnay.