Κεφτεδάκια με πάπρικα

03.07.2009
Νοστιμιά που δύσκολα θα ξεχάσετε!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κουταλάκι πάπρικα, γλυκιά, τριμμένη
  • 1/2 φλιτζ. κασέρι, τριμμένο
  • 2 κρόκους αβγών
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λαδόκολλα

Για τη σάλτσα πάπρικας:

  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1 φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κουταλάκι πάπρικα, γλυκιά, τριμμένη
  • 2 κουταλιές αλεύρι, για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ
  • αλάτι

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα ρόκας

Τι κάνουμε:

Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το κασέρι, τους κρόκους, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε, έως ότου γίνουν ομοιογενές μείγμα.

Κατόπιν, πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με τη λαδόκολλα.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά, φροντίζοντας να τα γυρίσουμε ώστε να πάρουν χρώμα ομοιόμορφα.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα πάπρικας:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε την παρμεζάνα, την πάπρικα, το αλάτι και ανακατεύουμε. Μόλις πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε έως ότου η σάλτσα δέσει και κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα στρωμένη με φύλλα ρόκας και περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα πάπρικας.

Συμβουλή
Μπορούμε να σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με ρύζι βραστό ή ψητές πατάτες.

Το κατάλληλο συνοδευτικό παγωμένη μπίρα.