Πώς να αποθηκεύσεις τις φράουλες για να μην χαλάσουν γρήγορα

28.03.2022
Πώς να αποθηκεύσεις τις φράουλες για να μην χαλάσουν γρήγορα
+ Συμβουλές για το πώς να τις παγώσεις

Έχεις ανοίξει ποτέ το ψυγείο σου με την επιθυμία να απολαύσεις γευστικές, ζουμερές φράουλες αλλά μετά να καταλάβεις ότι αρχίζουν να χαλάνε; Τις περισσότερες φορές, οι τέλειες φράουλες τείνουν να χαλούν λίγες μέρες μετά την αγορά τους, κάτι που μπορεί να είναι εξαιρετικά απογοητευτικό. Οι φρέσκες φράουλες όχι μόνο κοστίζουν, αλλά το να τις πετάξεις στα σκουπίδια είναι μια αποκαρδιωτική σπατάλη φαγητού. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές μέθοδοι που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις φρέσκες τις φράουλες σου όλη την εβδομάδα—και όχι μόνο.

Τα είδη τυριών που πρέπει να γνωρίζεις και με τι να τα συνδυάσεις

Συνέχισε να διαβάζεις για μερικές χρήσιμες συμβουλές αποθήκευσης της φράουλας:

Πώς να αποθηκεύσεις τις φράουλες
Όταν φυλάσσονται σωστά στο ψυγείο χρησιμοποιώντας μία από τις παρακάτω μεθόδους, οι φράουλες πρέπει να παραμείνουν φρέσκες για έως και μία εβδομάδα. Εξετάσε τις για μούχλα και άλλα σημάδια αλλοίωσης πριν τις φας.

Τοποθέτησε σε αεροστεγή γυάλινα σκεύη: Μετάφερε τις άπλυτες φράουλες σε ένα γυάλινο δοχείο αποθήκευσης τροφίμων ή βάζο και βεβαιώσου ότι είναι σφραγισμένο καλά.
Μέθοδος χαρτοπετσέτας: Τοποθέτησε μια καθαρή, στεγνή χαρτοπετσέτα σε ένα δοχείο και βάλε από πάνω άπλυτες φράουλες. Κλείσε το καπάκι και τοποθέτησε το δοχείο στο ψυγείο.
Ξέπλυνε με διάλυμα ξιδιού: Μούλιασε τις φράουλες σε διάλυμα ξιδιού (ένα μέρος λευκό ξύδι και τρία μέρη νερό) για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια στράγγιξε, στέγνωσε και τοποθέτησε τις σε μια καθαρή χαρτοπετσέτα σε ένα γυάλινο δοχείο. Τοποθέτησε χαλαρά το καπάκι και φύλαξε στο ψυγείο.

Πώς να αποθηκεύσεις κομμένες φράουλες
Εάν είναι πιο βολικό να κόψεις εκ των προτέρων τις φράουλες σου πριν τις αποθηκεύσεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους αποθήκευσης για να διατηρήσεις φρέσκες τις κομμένες φράουλες. Μπορείς επίσης να τις τυλίξεις σφιχτά με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο. Απλά να ξέρεις ότι μόλις πλυθούν και κοπούν οι φράουλες, θα αλλοιωθούν πιο γρήγορα από τις ολόκληρες, άπλυτες φράουλες και γενικά θα διαρκέσουν μόνο τρεις έως τέσσερις ημέρες στο ψυγείο.

Μπορείς να παγώσεις φράουλες;
Ναι, μπορείς να παγώσεις τις φράουλες! Και σε αντίθεση με κάποια άλλα τρόφιμα, οι φράουλες μπορούν να καταψυχθούν σε σχεδόν οποιαδήποτε μορφή - ολόκληρες, κομμένες στη μέση, κομμένες σε φέτες ή ακόμα και θρυμματισμένες.

Για να καταψύξεις προκομμένες φράουλες, που είναι ιδανικό αν τις χρησιμοποιείς σε οτιδήποτε, από ένα νόστιμο επιδόρπιο έως ένα υγιεινό smoothie, τοποθέτησε τις με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ένα δίσκο με χαρτί. Πάγωσε τις φράουλες για λίγες ώρες, τοποθέτησε τις σε αεροστεγές δοχείο και βάλε τις ξανά στην κατάψυξη. Όταν χρησιμοποιείς αυτή τη μέθοδο, οι κατεψυγμένες φράουλες πρέπει να παραμένουν φρέσκες για περίπου 10 έως 12 μήνες.

Για να ξεπαγώσεις τις κατεψυγμένες φράουλες, απλώς μετακίνησε τις από την κατάψυξη στο ψυγείο, όπου θα πρέπει να μείνουν για τουλάχιστον έξι ώρες. Μπορείς επίσης να ξεπαγώσεις τις φράουλες βάζοντας τις κάτω από κρύο νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά ή τοποθετώντας τις σε ένα μπολ μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ που είναι γεμάτο με κρύο νερό. Αυτή η μέθοδος διαρκεί περίπου 15 έως 30 λεπτά.

Απλώς σημείωσε ότι, μόλις αποψυχθούν, οι φράουλες θα φαίνονται λίγο πιο σκούρες και θα έχουν πολύ πιο απαλή υφή, επομένως ίσως να μην θέλεις να τις χρησιμοποιήσεις για να διακοσμήσεις ένα κέικ ή μια πίτα. Ωστόσο, θα λειτουργήσουν μια χαρά σε ένα smoothie ή σε ένα μπολ με γιαούρτι ή δημητριακά.