Πώς να καθαρίζεις σωστά τις γαρίδες

05.03.2022
Πώς να καθαρίζεις σωστά τις γαρίδες
Τα tips που θα χρειαστείς για τη Σαρακοστή

Το καθάρισμα της γαρίδας δεν είναι μια ιδιαίτερα ευχάριστη διαδικασία για αρκετούς, αλλά είναι απαραίτητο. Και παρόλο που θα θέλαμε να μπορούμε πάντα να αγοράζουμε τις γαρίδες μας καθαρές και έτοιμες, η αλήθεια είναι πως αρκετές φορές, το μέγεθος της γαρίδας που θέλουμε δεν έρχεται προκαθαρισμένο. Ή, μπορεί να θέλεις να ξεκινήσεις με ωμές γαρίδες για να τις καρυκεύσεις και να τις μαγειρέψεις με συγκεκριμένο τρόπο.

Πώς μπορείς λοιπόν να καθαρίσεις τα γαρίδες σωστά;

Αρχικά, αφαίρεσε το κέλυφος είτε με τα χέρια είτε με ένα μικρό ψαλίδι κουζίνας. Για να το κάνεις αυτό, βάλε την άκρη μιας λεπίδας κάτω από το κέλυφος στο επάνω μέρος κατά μήκος της εξωτερικής καμπύλης και, στη συνέχεια, κόψε το προς την ουρά. Διαφορετικά, ξεφλούδισε το κέλυφος και από τις δύο πλευρές και είτε πέταξε το είτε αποθήκευσε το για απόθεμα.

Έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσεις το αβοκάντο (εκτός από αβοκάντο toast ή γκουακαμόλε)

Στη συνέχεια αφαίρεσε τη φλέβα. Η σκοτεινή φλέβα που διατρέχει το πίσω μέρος της γαρίδας είναι στην πραγματικότητα το άκρο του πεπτικού σωλήνα της. Αν και δεν είναι επιβλαβής για κατανάλωση, μπορεί να είναι αμμώδης και να έχει λίγο βρώμικη γεύση. Αν και δεν χρειάζεται να την αφαιρέσεις από τις μικρές γαρίδες, ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι: Εάν μπορείς να το δεις, αφαίρεσε το.

Για να το κάνεις αυτό, κάνε μια ρηχή κοπή με το ψαλίδι ή ένα μαχαίρι κατά μήκος της πλάτης της γαρίδας. Εάν έχεις ήδη χρησιμοποιήσει το ψαλίδι σου για να αφαιρέσεις το κέλυφος, ίσως να μην χρειαστεί να κόψεις βαθύτερα. Χρησιμοποίησε την άκρη του μαχαιριού ή της λεπίδας ψαλιδιού για να μπεις κάτω από τη σκοτεινή φλέβα και τράβηξε την απαλά από την κορυφή. Δεδομένου ότι η φλέβα είναι αρκετά ελαστική, συχνά βγαίνει σε ένα κομμάτι.