Ένα απλό tip για να κάνεις τέλειο καφέ στο σπίτι

05.07.2021
Ένα απλό tip για να κάνεις τέλειο καφέ στο σπίτι
Γιατί ναι, ο πρώτος πρωινός καφές, είναι ζεστός!

Τι θα κάναμε χωρίς καφέ; Θα νυστάζαμε όλη μέρα; Δεν θα ήμασταν πολύ παραγωγικοί στη δουλειά μας; Ακριβώς για αυτό και τον χρειαζόμαστε -εντάξει, μερικοί περισσότερο από άλλους! Και πρέπει να ξέρουμε πώς να κάνουμε το καλύτερο δυνατό φλιτζάνι καφέ στο σπίτι, αφού εκτός των άλλων αρκετές από εμάς συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι.

Μπορεί να πιστεύεις ότι η παρασκευή καφέ είναι τόσο απλή όσο το να προσθέτεις βραστό νερό σε στιγμιαίο καφέ ή να ανοίγεις την καφετιέρα σου, αλλά δεν είναι τόσο απλό.

Μην πετάς τα απομεινάρια του καφέ σου! Κάν’ τα… μάσκα προσώπου
και ξεφορτώσου τις τοξίνες από το δέρμα σου

Σύμφωνα με έναν expert του καφέ, υπάρχει ένα λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι οι άνθρωποι όταν κάνουν καφέ στο σπίτι. Και είναι τόσο απλό που μπορείς να το διορθώσεις.

Ο Phil Smith από το Coffee-Direct είπε στο Prima ότι το να ρίξεις τον καφέ σου σε μια κρύα κούπα ή ένα φλιτζάνι, επηρεάζει ολόκληρη τη διαδικασία και ο καφές σου δεν θα έχει ποτέ τόσο καλή γεύση όσο θα μπορούσε να έχει.

Ο Phil λέει, «Αν ρίξεις τον καφέ σου σε ένα κρύο δοχείο, το περιεχόμενο δεν θα διατηρήσει τη ζεστή θερμοκρασία για πολύ. Όμως, προθερμαίνοντας το φλιτζάνι σου, ο καφές σου θα παραμείνει ζεστός για πολύ περισσότερο.

«Ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να ρίξεις λίγο νερό στο φλιτζάνι σου πριν το νερό φτάσει σε πλήρη βρασμό. Άφησέ το εκεί έως ότου ο καφές είναι έτοιμος και άδειασε το πριν γεμίσεις το φλιτζάνι με καφέ. Αυτό θα ρυθμίσει το φλιτζάνι σου στην τέλεια θερμοκρασία ώστε να μπορείς να απολαύσεις τον φρέσκο καφέ σου για περισσότερο.

Πίνεις καφέ πριν φας το πρωινό σου; Μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς

«Το ίδιο ισχύει και για τον εξοπλισμό, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις αυτός θα είναι αυτόματος, αλλά ο εξοπλισμός πρέπει να ζεσταθεί πριν βάλεις τον καφέ».

Ακόμα κι αν γεμίσεις την καφετέρια σου με ζεστό νερό, αυτό θα κάνει τη διαφορά.