Οι μαγειρικοί κανόνες που οι σεφ παροτρύνουν να αγνοήσουμε

11.07.2021
Οι μαγειρικοί κανόνες που οι σεφ παροτρύνουν να αγνοήσουμε
Ήρθε η ώρα να δεις το μαγείρεμα...αλλιώς

Η μαγειρική είναι μια από τις ασχολίες που αφήνει μεγάλο χώρο για πειραματισμούς - παρόλαυτα, υπάρχουν μερικοί κανόνες που σχεδόν όλοι ακολουθούν γιατί έτσι έχουν μάθει. Μήπως όμως μερικοί από αυτούς είναι περιοριστικοί, και δεν αφήνουν το εκάστοτε φαγητό να αναδειχθεί όπως θα έπρεπε;

Παρακάτω, ειδικοί και επαγγελματίες στο χώρο του φαγητού μοιράζονται τους μαγειρικούς κανόνες που θα πρέπει να αγνοήσεις:

Το να μουλιάσεις το ρύζι πολύ περισσότερο από ό, τι θα έπρεπε
Ενώ πολλοί χρησιμοποιούν ένα ειδικό σκεύος για να φτιάξουν ρύζι, η δημιουργός του The Mediterranean Dish, Suzy Karadsheh, λέει ότι πάντα φτιάχνει το ρύζι στο φούρνο. Όμως, η προετοιμασία της περιλαμβάνει ένα ακόμη βήμα: αφήνει τους κόκκους να μουλιάσουν για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τα μαγειρέψει. "Πολλοί πιστεύουν ότι είναι λάθος να μουλιάζεις το ρύζι τόσο πολύ γιατί αυτό μπορεί να κάνει το ρύζι να μαλακώσει. Ωστόσο, το αντίθετο ισχύει στην πραγματικότητα. Όταν οι κόκκοι είναι εμποτισμένοι και στραγγισμένοι, μειώνεις το χρόνο μαγειρέματος. Αυτό βοηθά να διασφαλιστεί ότι το εσωτερικό του κόκκου μαγειρεύεται πραγματικά πριν το εξωτερικό χάσει το σχήμα του. Το ρύζι θα μαγειρευτεί καλά και θα γίνει ωραίο και αφράτο όταν χρησιμοποιείς λιγότερο νερό μαγειρέματος".

Πώς να μαγειρεύεις σαν επαγγελματίας σεφ στο σπίτι

Το να μην ψήνεις αρκετά τα κεικ και τα μπισκότα
Η σεφ του Ινστιτούτου Μαγειρικής Εκπαίδευσης Palak Patel λέει: "Σχεδόν πάντα ψήνω λίγο τα μπισκότα και τα κέικ μου". Η ίδια λέει πως η αφαίρεση λίγων λεπτών από το χρόνο ψησίματος είναι το κόλπο για να δώσει στις ψητές λιχουδιές τη σωστή υφή. Με αυτόν τον τρόπο επίσης αποτρέπει την αποξήρανση των κέικ και των μπισκότων. Ωστόσο, επισημαίνει ότι υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ του συντομότερου ψησίματος και του ωμού, που είναι κάτι που θέλεις να αποφύγεις.

Οι υπερβολές με τα καρυκεύματα
Η σεφ, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και διατροφολόγος Ariane Resnick, λέει πως όποια κι αν είναι η ποσότητα βοτάνων και καρυκευμάτων σε μια συνταγή, εκείνη χρησιμοποιεί πολύ περισσότερα. "Όταν δουλεύω με απλά συστατικά ολικής αλέσεως, βρίσκω ότι η μεγαλύτερη ποσότητα βοτάνων και μπαχαρικών βοηθά να αποκτήσουν την "εμπορική" γεύση που πολλοί λατρεύουν.

Το ελάχιστο μαγείρεμα της βρώμης
Ομοίως με τον τρόπο με τον οποίο η Palak αφαιρεί λίγα λεπτά από τον χρόνο μαγειρέματος για ψημένα τρόφιμα, ο συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και σεφ Dan Churchill λέει ότι κάνει το ίδιο πράγμα με τη βρώμη. "Μαγειρεύω τη βρώμη σε σημείο που γίνεται σχεδόν σαν μείγμα αυγού, σε αντίθεση με μια λεπτή στρώση βρώμης", λέει. Αυτό του δίνει μια πιο θρεπτική και πιο μαλακή γεύση.