Τα κόλπα προετοιμασίας γευμάτων που θα σου χρόνο και κόπο

14.06.2021
Τα κόλπα προετοιμασίας γευμάτων που θα σου χρόνο και κόπο
Είναι απλά, εύκολα και θα σου λύσουν τα χέρια

Η σπιτική προετοιμασία γευμάτων είναι ένας σίγουρος τρόπος να τρώμε πιο υγιεινά, να μαγειρεύουμε περισσότερο στο σπίτι και να εξοικονομούμε χρήματα. Πολλές καινοτόμες συσκευές και προϊόντα υπόσχονται να κάνουν ευκολότερη την προετοιμασία γευμάτων, αλλά δεν είναι απαραίτητα.

Τυλίγεις τυρί σε πλαστική μεμβράνη; Μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς

Δες παρακάτω μερικά κόλπα που θα κάνουν την προετοιμασία γευμάτων στο σπίτι πολύ πιο εύκολη και θα σου εξοικονομήσουν χρόνο και προσπάθεια:

Πώς να διαχωρίσεις απλά τους κρόκους των αυγών
Οι περισσότερες συνταγές ψησίματος απαιτούν πολύ συγκεκριμένες αναλογίες κρόκου προς αυγό. Αλλά η αλήθεια είναι πως ο διαχωρισμός των κρόκων μπορεί να είναι μια ακατάστατη και δύσκολη διαδικασία. Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να το κάνεις, δοκίμασε αυτή τη μέθοδο: Χρησιμοποίησε ένα κανονικό μπουκάλι νερό, αφαίρεσε το καπάκι και καθάρισε το. Σπάσε προσεκτικά τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ χωρίς να σπάσεις τους κρόκους. Ενώ πιέζεις απαλά το άδειο μπουκάλι νερό, πήγαινε το πάνω από τον επιλεγμένο κρόκο αυγού και άρχισε να χαλαρώνεις τη λαβή σου για να δημιουργήσεις μια δίνη αναρρόφησης που θα μαζέψει τον κρόκο απευθείας στο μπουκάλι. Ρίξε τον διαχωρισμένο κρόκο αυγού σε ένα νέο μπολ.

Διώξε τη μυρωδιά του σκόρδου
Αν θέλεις να φτιάξεις κάτι που περιλαμβάνει σκόρδο, για να αποφύγεις την έντονη μυρωδιά, δοκίμασε να τρίψεις τα χέρια σου με ανοξείδωτο ατσάλι, όπως τη βρύση νεροχύτη, μια κατσαρόλα από ανοξείδωτο ατσάλι ή τη λαβή μιας σπάτουλας. Ακούγεται περίεργο, αλλά αυτό το κόλπο έχει μια επιστημονική εξήγηση. Το σκόρδο περιέχει θείο, το οποίο μετατρέπεται σε θειικό οξύ και όταν αναμιγνύεται με νερό, η μυρωδιά γίνεται όλο και πιο έντονη. Ωστόσο, αν χρησιμοποιήσεις κάτι μεταλλικό κουτάλι η μυρωδιά δε θα μεταφερθεί στα δάχτυλα σου.

Όσα πρέπει να αποφύγεις όταν βάζεις μπαχαρικά στο φαγητό

Πώς να φτιάξεις τα τέλεια pancakes
Την επόμενη φορά που θα τελειώσει η κέτσαπ, μην πετάξεις το μπουκάλι. Ξέπλυνε το και γέμισε το με το φρεσκομαγειρεμένο μείγμα για pancakes. Η συσκευασία της κέτσαπ θα κάνει το να βγει το μείγμα πιο εύκολο και θα δημιουργήσει λιγότερο χάος στην κουζίνα.

Διπλασίασε το μέγεθος των σακουλών τροφίμων
Πόσες φορές έχεις καταλάβει την τελευταία στιγμή πως οι πλαστικές σακούλες τροφίμων δεν αρκούν για να αποθηκεύσουν τα τρόφιμα που θες; Αν έχεις μόνο μικρές σακούλες και τα μακριά σπαράγγια σου δεν χωράνε, κάνε το εξής για να διπλασιάσεις τη χωρητικότητα τους: Πάρε δύο σακούλες ίδιου μεγέθους και γύρισε τη μία προς τα έξω. Τοποθέτησε τα τρόφιμα που θέλεις να αποθηκεύσεις στο εσωτερικό της ανεστραμμένης σακούλας, αφήνοντας τα άκρα να μείνουν έξω. Κάλυψε με την υπόλοιπη σακούλα και ευθυγράμμισε τις για να κλείσεις το κενό μεταξύ τους.

Φτιάξε μια ασφαλή και αντιολισθητική σανίδα κοπής
Για να σιγουρευτείς πως δεν θα κόψεις τα δάχτυλά σου από ένα κατά λάθος κόψιμο, τοποθέτησε μια υγρή πετσέτα κουζίνας κάτω από την σανίδα για να αποφύγεις μια πιθανή ολίσθηση. Μπορείς επίσης να δοκιμάσετε να τυλίξεις την βρεγμένη πετσέτα σου και να σχηματίσεις έναν κύκλο και να την τοποθετήσεις γύρω από ένα μπολ για μην κουνηθεί ενώ ανακατεύεις.