Πώς να μαγειρεύεις σαν επαγγελματίας σεφ στο σπίτι

10.06.2021
Πώς να μαγειρεύεις σαν επαγγελματίας σεφ στο σπίτι
Τα tips που μοιράζονται οι επαγγελματίες της κουζίνας

Μήπως ανήκεις και εσύ στην κατηγορία ατόμων που περνούν υπερβολικά πολύ χρόνο στην κουζίνα, προετοιμάζοντας διαφορετικά γεύματα και προσπαθώντας παράλληλα να παραμείνουν δημιουργικοί και να αναβαθμίσουν τις μαγειρικές τους ικανότητες;

Όσα πρέπει να αποφύγεις όταν βάζεις μπαχαρικά στο φαγητό

Ακόμη κι αν λατρεύεις να πειραματίζεσαι και να δοκιμάσεις να φτιάξεις πιάτα που έχεις δοκιμάσει σε εστιατόρια, είναι πολύ πιθανό να αισθάνεσαι πως κάτι λείπει - τι μπορεί να είναι αυτό; Ένας επαγγελματίας σεφ και επιχειρηματίας της εστίασης μοιράζεται τις συμβουλές του για το πώς μπορείς να πας τα σπιτικά γεύματα σου στο επόμενο επίπεδο.

Επένδυσε στον σωστό εξοπλισμό
Υπάρχει μόνο ένα κομμάτι εξοπλισμού κουζίνας που κάθε άτομο που μαγειρεύει στο σπίτι πρέπει να διαθέτει, και δεν είναι άλλο από το blender υψηλής απόδοσης. "Σχεδόν όλα τα άλλα μπορούν να γίνουν με το χέρι".

Αγόρασε ποιοτικά συστατικά
"Η πιο απλή απάντηση στο τι κάνει τη διαφορά στο μαγείρεμα, είναι η αγορά καλών συστατικών, κάτι που κάνει τεράστια διαφορά". Υψηλής ποιότητας υλικά, βιολογικά προϊόντα και καρυκεύματα μπορούν να μετατρέψουν ακόμη και τα πιο βασικά πιάτα σε γεύματα που αξίζουν να συμπεριληφθούν σε ένα μενού.

5 λάθη που μπορεί να κάνεις στην κουζίνα και κάνουν το φαγητό σου λιγότερο νόστιμο

Οργανώσου
Ανεξάρτητα από το που μαγειρεύεις ή πόσα χέρια βοηθείας έχεις στη διάθεση σου, υπάρχουν τέσσερα πράγματα που πρέπει πάντα να κάνεις σε μια κουζίνα για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα:

1. Προετοίμασε όλα τα συστατικά σου εκ των προτέρων για την κάθε συνταγή. Η δημιουργία ενός κιτ για τη συνταγή σου είναι ένας πολύ καλός τρόπος να κρατήσεις το χώρο σου καθαρό και να βεβαιωθείς ότι δεν θα χάσεις τίποτα. Ζύγισε, κόψε, και μέτρησε τα πάντα ώστε να μπορείς να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή στο μαγείρεμα.

2. Διατήρησε το χώρο εργασίας σου καθαρό και τακτοποιημένο καθόλη τη διάρκεια της προετοιμασίας. "Τα δοχεία απορριμμάτων είναι πάντα κοντά στις κουζίνες για να βοηθήσουν στη διαδικασία αυτή. Είναι μια πολύ καλή πρακτική να κρατήσεις ένα δοχείο ή μπολ στον χώρο εργασίας σου για να καθαρίζεις τα απορρίμματα καθώς μαγειρεύεις χωρίς να χρειάζεται να μετακινείσαι συνεχώς.

3. Οργάνωσε τον εξοπλισμό φαγητού και μαγειρέματος. Το να γνωρίζεις πού είναι το κάθετι θα κάνει τις ώρες σου στην κουζίνα πιο αποτελεσματικές. Ο σωστός προγραμματισμός θα σου γλυτώσει χρόνο που μπορεί να χάσεις ανοίγοντας το ψυγείο για να πάρεις κάθε φορά και ένα διαφορετικό πράγμα ή να βγάζεις πράγματα από το ντουλάπι ένα-ένα.

4. Προγραμματίσου από πριν για να μειώσεις τα απόβλητα. Η καλή κομποστοποίηση, η ανακύκλωση και η διαχείριση αποβλήτων είναι σημαντική, αλλά ένα βήμα πριν από αυτό είναι η χρήση του προϊόντος. Το τουρσί είναι μια εξαιρετική τεχνική για τη χρήση απορριμμάτων λαχανικών και μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι με συστατικά που πιθανότατα ήδη έχεις: ξύδι, αλάτι, νερό και ό, τι φρέσκα βότανα έχεις στη διάθεση σου.

Μερικές φορές, το απλό είναι το καλύτερο
Μερικές φορές, το καλύτερο φαγητό είναι το λιγότερο εκλεπτυσμένο νοσταλγικό τρόφιμο της παιδικής μας ηλικίας. Φτιαγμένες με καλά υλικά, αυτές οι απλές συνταγές μπορούν να είναι τόσο ευχάριστες, που να ξεπερνούν ακόμη και ένα γεύμα σε ένα βραβευμένο εστιατόριο.