Θα φτιάξεις κεικ; Ακολούθησε αυτά τα βήματα για τέλειο αποτέλεσμα

17.10.2020
Θα φτιάξεις κεικ; Ακολούθησε αυτά τα βήματα για τέλειο αποτέλεσμα
Απογείωσε το σπιτικό κεικ σου με αυτούς τους εύκολους τρόπους

Το κεικ είναι το απόλυτο σπιτικό εύκολο και comfort γλυκό που μπορεί να φτιαχτεί με πολλά διαφορετικά υλικά.

Αν και απλό στην προετοιμασία και το μαγείρεμα του, υπάρχουν μερικά tips που μπορούν να απογειώσουν το αποτέλεσμα. Δες παρακάτω ποια είναι αυτά:

Δες και αυτό: Πόσο διάστημα διατηρούνται τα μαγειρεμένα ζυμαρικά εκτός και εντός ψυγείου


Αρχικά, πρέπει να ξέρεις πως προκειμένου τα υλικά να ομογενοποιηθούν καλύτερα, θα πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου. Συγκεκριμένα, το βούτυρο και τα αυγά θα πρέπει να μείνουν μισή ώρα εκτός ψυγείου πριν μπουν στο μείγμα του κεικ. Σε ό,τι αφορά το ψήσιμο, το μυστικό βρίσκεται στη θερμοκρασία. Προθέρμανε τον φούρνο στους 170-180 βαθμούς Κελσίου, και θα πρέπει την πρώτη μισή ώρα να μην τον ανοίξεις καθόλου, έτσι ώστε το κέικ να φουσκώσει ομοιόμορφα. Για να δεις εαν είναι έτοιμο, βύθισε ένα μαχαίρι στη ζύμη και αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο.

Αυτό το είδες; Πόσο καιρό διατηρούνται τα λεμόνια εντός και εκτός ψυγείου

Στο κεφάλαιο "αυγά", μπορείς να τα διαχωρίσεις σε κρόκους και ασπράδια και να χτυπήσεις μία σφιχτή μαρέγκα, την οποία θα ενσωματώσεις στο μείγμα. Χρησιμοποίησε μία σπάτουλα και κάνε απαλές κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε η μαρέγκα να ομογενοποιηθεί.