Πόσο διάστημα διατηρούνται τα μαγειρεμένα ζυμαρικά εκτός και εντός ψυγείου | κουζινα , συμβουλες | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
10:06
18/7/2020

Πόσο διάστημα διατηρούνται τα μαγειρεμένα ζυμαρικά εκτός και εντός ψυγείου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο διατηρούνται τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο ψυγείο; Η ακριβής απάντηση σε αυτήν την ερώτηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες αποθήκευσης. Σε γενικές γραμμές ισχύει ότι καλό είναι να βάλεις στο ψυγείο τα ζυμαρικά εντός δύο ωρών από το μαγείρεμα.

Για να μεγιστοποιήσεις τη διάρκεια ζωής των μαγειρεμένων ζυμαρικών όσον αφορά στην ασφάλεια και την ποιότητα, τοποθέτησε τα ζυμαρικά σε τάπερ ή επανασφραγιζόμενες πλαστικές σακούλες.

Τα μαγειρεμένα ζυμαρικά που θα αποθηκευτούν σωστά, θα κρατήσουν για 3 έως 5 ημέρες στο ψυγείο.

Πόσο καιρό μπορούν να παραμείνουν τα μαγειρεμένα ζυμαρικά σε θερμοκρασία δωματίου; Τα βακτήρια αναπτύσσονται γρήγορα σε θερμοκρασίες μεταξύ 4 και 60 βαθμών Κελσίου για αυτό το λόγο τα μαγειρεμένα ζυμαρικά πρέπει να πηγαίνουν στα σκουπίδια εάν μείνουν για περισσότερο από 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.

Αν όμως δεν θέλεις να τρως ζυμαρικά παραπάνω από μία φορά την εβδομάδα μπορείς να τα καταψύξεις σε τάπερ ή σακούλες κατάψυξης.

Τα μαγειρεμένα πιάτα ζυμαρικών που περιέχουν σάλτσα, παγώνουν καλύτερα. Τα μαγειρεμένα ξηρά ζυμαρικά μπορεί να γίνουν υπερβολικά νιανιά όταν ξεπαγώσουν.

Πόσο διαρκoύν τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στον καταψύκτη; Αν τα έχεις αποθηκεύσει σωστά, θα διατηρήσουν την καλύτερη ποιότητα για περίπου 1 έως 2 μήνες, αλλά θα παραμείνουν ασφαλή και πέρα από αυτό το χρονικό διάστημα.

Πόσο διατηρούνται τα μαγειρεμένα ζυμαρικά μετά την κατάψυξη και την απόψυξη; Τα μαγειρεμένα ζυμαρικά που έχουν αποψυχθεί στο ψυγείο, μπορούν να διατηρηθούν για 3 έως 4 ημέρες στο ψυγείο πριν από το ζέσταμα. Τα ζυμαρικά που αποψύχθηκαν στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε κρύο νερό πρέπει να τρώγονται αμέσως.

Πώς θα διαπιστώσεις εάν τα μαγειρεμένα ζυμαρικά είναι χαλασμένα; Εάν εμφανίζουν περίεργη μυρωδιά ή εμφάνιση ή αν έχει εμφανιστεί μούχλα, θα πρέπει να πεταχθούν. Μην τα δοκιμάσεις προηγουμένως.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ