Πόσο καιρό διατηρούνται τα λεμόνια εντός και εκτός ψυγείου

08.07.2021
Πόσο καιρό διατηρούνται τα λεμόνια εντός και εκτός ψυγείου
Έφτιαξες lemon pie αλλά σου περίσσεψαν πολλά λεμόνια και δεν ξέρεις πόσο καιρό διατηρούνται; Η ακριβής απάντηση σε αυτήν την ερώτηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες αποθήκευσης. Μετά την αγορά τους, φύλαξε τα λεμόνια σε δροσερό, ξηρό χώρο.

Πόσο διατηρούνται τα λεμόνια σε θερμοκρασία δωματίου; Τα λεμόνια γενικά διατηρούνται καλά σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μία εβδομάδα. Αν όμως τα κρατήσεις περισσότερο διάστημα σε θερμοκρασία δωματίου, μπορούν να μαραζώσουν δηλαδή να συρρικνωθούν και να χαθεί η γεύση τους.

Για να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής των λεμονιών, βάλε τα σε μια πλαστική σακούλα στο ψυγείο.

Πόσο διατηρούνται τα λεμόνια στο ψυγείο; Όταν αποθηκευτούν σωστά, τα λεμόνια συνήθως διατηρούνται καλά για περίπου 3 έως 4 εβδομάδες στο ψυγείο.

Διάβασε και αυτό: Πώς να αναζωογονήσεις τα ταλαιπωρημένα φρούτα και λαχανικά και να τα χρησιμοποιήσεις στην κουζίνα σου

Μπορείς να καταψύξεις τα λεμόνια; Ναι: Ολόκληρα τα λεμόνια μπορεί να καταψυχθούν «όπως είναι» σε πλαστικές σακούλες. Θα είναι «νιανιά» όταν αποψυχθούν, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για χυμό.

Ξεπάγωσέ τα κατεψυγμένα λεμόνια στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα (ή βύθισέ τα σε κρύο νερό για περίπου 15 λεπτά).

Πόσο διατηρούνται τα λεμόνια στον καταψύκτη; Αποθηκευμένα σωστά, θα διατηρήσουν την καλύτερη ποιότητα τους για περίπου 3 έως 4 μήνες, αλλά θα παραμείνουν ασφαλή και πέρα από αυτό το χρονικό διάστημα.

Πώς θα καταλάβεις εάν τα λεμόνια έχουν χαλάσει; Ο καλύτερος τρόπος είναι τα μυρίσεις και να τα κοιτάξεις: πέτα στα σκουπίδια τα λεμόνια εάν έχει εμφανιστεί μούχλα ή εάν τα λεμόνια έχουν άσχημη μυρωδιά ή εμφάνιση.