7 τρόποι για να διατηρήσεις φρέσκα τα τρόφιμα σου για περισσότερο χρόνο

11.05.2020
7 τρόποι για να διατηρήσεις φρέσκα τα τρόφιμα σου για περισσότερο χρόνο
Aνοίγεις στο ψυγείο σου για να βρεις τα φρέσκα τρόφιμα που αγόρασες πριν από μια εβδομάδα, αλλά τα βρίσκεις σάπια και μαραμένα; Ευτυχώς υπάρχουν κάποια απλά κολπάκια που μπορείς να αρχίσεις να κάνεις. Παρακάτω θα μάθεις πώς να αποθηκεύεις σωστά τα λεμόνια, τα καρότα, το λάχανο, τα μανιτάρια και άλλα τρόφιμα ώστε να διαρκούν περισσότερο κρατώντας ταυτόχρονα τη γεύση τους.

Διατήρησε το λάχανο φρέσκο για περισσότερο καιρό

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις με το λάχανο είναι να το βάλεις σε μια πλαστική σακούλα. Φύλαξε το λάχανο στο συρτάρι στο ψυγείο, όπως είναι, και όχι σε πλαστική σακούλα. Με αυτόν τον τρόπο θα παραμείνει τραγανό και φρέσκο για έως και 2 εβδομάδες.

Διατήρησε φρέσκο το μαρούλι και το σπανάκι

Τόσο το μαρούλι όσο και το σπανάκι πρέπει να πλυθούν πριν από την αποθήκευση. Πλύνε τα με κρύο νερό και τοποθέτησέ τα σε γυάλινα μπολ σε στρώσεις με χαρτοπετσέτες. Καλύψέ τα καλά με πλαστικό περιτύλιγμα και φυλάξε τα στο ψυγείο. Θα είναι τέλεια τραγανά για σαλάτες και το σπανάκι θα είναι έτοιμο για χρήση για οποιοδήποτε πιάτο θελήσεις.

Τύλιξε το τυρί σε κηρόχαρτο

Το πλαστικό περιτύλιγμα είναι ο εχθρός για τυροκομικά προϊόντα και η λύση είναι το κηρόχαρτο, ή μια λαδόκολλα. Μόλις ανοίξεις το τυρί, τύλιξέ το και στη συνέχεια τοποθέτησε το σε μια πλαστική σακούλα. Τώρα, το τυρί σου θα κρατήσει περισσότερο από πριν.

Διατήρησε το ψωμί φρέσκο και χωρίς μούχλα για περισσότερο καιρό

Οι πλαστικές θήκες, τα περιτυλίγματα και οι σακούλες είναι οι χειρότερες επιλογές για να αποθηκεύσεις ψωμί. Ο καλύτερος τρόπος είναι να το τυλίξεις με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και να το βάλεις στην ψωμιέρα. Δεν εμποδίζει μόνο τη διαδικασία σχηματισμού μούχλας, αλλά θα το βοηθήσει να παραμείνει και μαλακό.

Διατήρησε τα θρεπτικά συστατικά των καρότων

Εάν τα καρότα που αγόρασες έχουν τα κοτσάνια τους, κόψε τα πριν τα αποθηκεύσεις. Τα κοτσάνια θα απορροφήσουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και την υγρασία. Χωρίς αυτά, τα καρότα σου θα παραμείνουν φρέσκα για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επίσης, απόφυγε την αποθήκευσή τους σε πλαστικές σακούλες και απλώς τοποθέτησέ τα στο συρτάρι του ψυγείου.

Διατήρησε φρέσκα τα μανιτάρια

Εάν αγοράζεις μανιτάρια σε πλαστική συσκευασία, αφαίρεσε τα αμέσως. Ξέπλυνε τυχόν υπολείμματα βρωμιάς και άπλωσέ τα για να στεγνώσουν. Μόλις στεγνώσουν, τύλιξέ τα σε χαρτοπετσέτες και τοποθέτησε τα σε μια χάρτινη σακούλα. Αποθήκευσέ τα στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσεις.

Διατήρησε τα λεμόνια φρέσκα για ένα μήνα

Τα λεμόνια πρέπει να φυλάσσονται σε πλαστική σακούλα στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο, θα παραμείνουν φρέσκα για έως και ένα μήνα. Απλά μην τα στοιβάζεις. Χρειάζονται αρκετό χώρο για να κυκλοφορεί ο αέρας. Να θυμάσαι ότι εάν τα διατηρήσεις εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία δωματίου, θα παραμείνουν φρέσκα για μία εβδομάδα.