Ο πιο εύκολος τρόπος για σφιχτά αυγά!

28.03.2016
Πιθανότατα το κόλπο να το ξέρεις ήδη αλλά εμείς πρόσφατα το ανακαλύψαμε και σου μεταφέρουμε τη γνώση!

Από τη Δήμητρα Γκούντρα

Δεν αλλάζει και πολλά σε όσα ήξερες και πιθανότατα να το έχεις εφαρμόσει ήδη - ειδικά αν κατατάσσεσαι κι εσύ σε αυτό που ονομάζουμε "τεμπέλες" μαγείρισσες που ψάχνουν για εύκολες, γρήγορες κι έξυπνες λύσεις. Κι επειδή το Πάσχα πλησιάζει σιγά - σιγά ξεκινάμε να σου δίνουμε ιδέες.

Ο πιο εύκολος τρόπος για σφιχτά αυγά κι εύκολα στο καθάρισμα είναι να τα... ψήσεις μέσα σε θήκες για μάφινς!

* Προσωπικά προτιμάω το πατροπαράδοτο βράσιμο αλλά αν σου αρέσει το ψητό αυγό, αυτή η τεχνική είναι για εσένα. Περί ορέξεως... βράσιμο ή ψήσιμο εσύ επιλέγεις!

Ο τρόπος για ψητά σφιχτα αυγά: βήμα-βήμα

  • Ζέστανε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου
  • Πάρε κια θήκη γιαμάφιν και βάλε σε κάθε θήκη από ένα αβγό.
  • Ψήσε για 30 λεπτά
  • Βγάλε τα αυγά από το φούρνο και ρίξε τα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια.
  • Άσε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά ή και περισσότερο.
  • Πλέον (κι αφού τα σκουπίσεις) μπορείς να τα καθαρίσεις και να τα φας (ή να τα βάψεις την περίοδο του Πάσχα).

Κι αν προτιμάς το βράσιμο ιδού μερικά μυστικά:

Συμβουλές για (βραστά) αβγά σφιχτά & εύκολα στο καθάρισμα (Χρήσιμες συμβουλές για να μην σου πει κανείς ποτέ πως δεν ξέρεις να βράζεις ούτε αβγό!)

Πώς θα βράσεις (και θα βάψεις) τ΄αυγά χωρίς να σπάσουν (Το βράσιμο και βάψιμο των αβγών δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!)