Πώς γίνονται οι λουκουμάδες μπακαλιάρου;

17.03.2015
Δοκίμασέ τους και θα μας θυμηθείς. Mικροί και μεγάλοι θα τους λατρέψουν!

Βάζεις 250 γρ. ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο στο μούλτι και τον χτυπάς μέχρι να ψιλοκοπεί. Στραγγίζεις να φύγουν τυχόν υγρά και χτυπάς ξανά μαζί με 50 γρ. κόκκινο κρεμμύδι ξερό και 1 ματσάκι μαϊντανό.

Προσθέτεις 2 μικρές πατάτες βρασμένες και λιωμένες, 1 αβγό, λίγο μοσχοκάρυδο και ½ κουταλάκι πάπρικα και ζυμώνεις. Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό, το δένεις με 1 κουταλιά φρυγανιά.

Πλάθεις σε μπάλες και τις τηγανίζεις σε καυτό ελαιόλαδο.

Τοποθετείς τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν και τους σερβίρεις ενόσω είναι ζεστοί. Εξαφανίζονται!