Για να φτιάξουμε... τη σωστή βινεγκρέτ

09.07.2008
Οταν φτιάχνουμε βινεγκρέτ, θυμόμαστε πάντα, ότι ρίχνουμε πρώτα το αλάτι στο ξίδι για να διαλυθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι.

Αντίο δυσάρεστες μυρωδιές

Για να διώξουμε τις δυσάρεστες μυρωδιές από τον θερμός ή τα τάπερ μας, τα γεμίζουμε με ζεστό νερό, προσθέτουμε ένα κουταλάκι αλάτι και αφού τα αφήσουμε όλο το βράδυ, στη συνέχεια τα πλένουμε.

Πουτίγκα χωρίς κρούστα

Εάν έχει δημιουργηθεί κρούστα στην πουτίγκα μας, την αφαιρούμε και στη συνέχεια την καλύπτουμε με μια διαφανή μεμβράνη για να μην ξαναδημιουργηθεί.

Για αφράτο ποπ κορν

Εάν το ποπ κορν μας «δεν ανοίξει» κατά τη διάρκεια της παρασκευής του, μπορούμε να μουλιάσουμε τους κόκκους του σε ζεστό νερό για περίπου 4-5 λεπτά και αφού τους στραγγίζουμε, να επαναλάβουμε τη διαδικασία.

Για ένα πετυχημένο κις

Οταν φτιάχνουμε κις λαχανικών, για να αποφύγουμε τον κίνδυνο να μας λασπώσει, φροντίζουμε τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε, να έχουν στεγνώσει καλά.

Για κατακόκκινα παντζάρια

Για να διατηρήσουν τα παντζάρια μας το κόκκινο χρώμα τους, μπορούμε να βάλουμε στο νερό που βράζουν 1 κουταλιά χυμό λεμονιού ή λευκό ξίδι.

Αντίο αλάτι!

Εάν οι αντσούγιες μας είναι πολύ αλμυρές, τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και στη συνέχεια τις μουλιάζουμε σε ξίδι από κρασί για περίπου 10 λεπτά. Ετσι, με αυτόν τον τρόπο και το περιττό αλάτι θα φύγει, αλλά και οι αντσούγιες μας δε θα χάσουν τη γεύση τους.

Για τέλεια λουκάνικα

Για να μη «σκάσουν» τα λουκάνικα κατά τη διάρκεια του ψησίματος, τα τρυπάμε ή τα περιχύνουμε με βραστό νερό, τα σκουπίζουμε και στη συνέχεια τα ψήνουμε.

Για τους κρόκους

Για να διατηρήσουμε για 2 ημέρες ακόμη τους κρόκους ενός αβγού, μπορούμε να τους βάλουμε στο ψυγείο μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό.

Πατατοσαλάτα με πλούσια γεύση!

Για να δώσουμε μια ξεχωριστή νοστιμιά στην πατατοσαλάτα μας, μπορούμε να περιχύσουμε τις πατάτες, όταν είναι ακόμα χλιαρές, με λίγο λευκό ξίδι.

Αχνη ζάχαρη για έξτρα άρωμα!

Για να τονίσουμε περισσότερο το άρωμα των αρωματικών χόρτων, μπορούμε πριν τα ψιλοκόψουμε, να τα πασπαλίσουμε με ελάχιστη άχνη ζάχαρη.

Σόδα για έντονο χρώμα!

Για να διατηρήσουν τα φασολάκια μας το πράσινο χρώμα τους, μπορούμε να προσθέσουμε στο νερό που βράζουν ένα κουταλάκι μαγειρικής σόδας.

Για νοστιμότατο ρύζι

Για να αποφύγουμε να δημιουργηθεί αφρός στο ρύζι μας κατά τη διάρκεια του βρασμού του, ρίχνουμε στο νερό που βράζει μια κουταλιά λάδι.

Αγκινάρες πάντα φρέσκιες

Για να διατηρήσουμε τις αγκινάρες όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, βάζουμε το κοτσανάκι τους σε φρέσκο νερό.

Ενας πρωτότυπος πουρές!

Εάν θέλουμε να δώσουμε μια διαφορετική γεύση στον πουρέ μας, λιώνουμε τις πατάτες μαζί με μια σκελίδα σκόρδο.

Για μαλακό κοτόπουλο

Εάν θέλουμε το κρέας του κοτόπουλου να είναι τρυφερό, το μαρινάρουμε για περίπου 2-3 ώρες σε λάδι ελιάς

Για ένα τρυφερό ροσμπίφ

Για να γίνει το ροσμπίφ μας ιδιαίτερα μαλακό, μπορούμε την ώρα που το ψήνουμε, να βάλουμε γύρω γύρω από το ταψί μερικά φύλλα λάπαθου.

Μπριζόλα όλο άρωμα!

Για να δώσουμε ένα διαφορετικό άρωμα στην μπριζόλα μας, μπορούμε να τη μαρινάρουμε για 15 λεπτά σε ένα μείγμα από λάδι, δεντρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανό και εστραγκόν.

Για μαλακό κρέας

Εάν δε θέλουμε να στεγνώσει το ψητό μας κατά τη διάρκεια του ψησίματος, βάζουμε δίπλα του ένα πυρίμαχο σκεύος με νερό.

Για εύκολο άνοιγμα!

Εάν τα στρείδια μας δεν ανοίγουν εύκολα, τα βάζουμε για περίπου 2 λεπτά στον ατμό. Ετσι, με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να τα ανοίξουμε χωρίς την παραμικρή δυσκολία.

Αφράτη μαρέγκα!

Εάν θέλουμε να διπλασιάσουμε τον όγκο της μαρέγκας μας και να την κάνουμε πιο αφράτη, μπορούμε να προσθέσουμε 1 κουταλιά νερό για το κάθε ασπράδι.

Στη σακούλα τα ώριμα αχλάδια!

Για να ωριμάσουν τα αχλάδια μας πιο γρήγορα, τα κλείνουμε σε μια χάρτινη σακούλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ