Τροφές που προλαμβάνουν τις ασθένειες!

14.05.2008
Μπορούν τα καρότα να βελτιώσουν την όραση, οι μπανάνες να καταπραϋνουν τον βήχα και το μέλι να καταπολεμήσει το έλκος; Και όμως ναι!

Ο πιο εύκολος και το κυριότερο ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσουμε την υγεία μας είναι να γνωρίσουμε τις πολύτιμες θεραπευτικές ιδιότητες των τροφών και να τις χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας. Γι αυτό λοιπόν και εμείς, σας παρουσιάζουμε αναλυτικά μερικά από τα σημαντικότερα τρόφιμα που προλαμβάνουν τις ασθένεις, έτσι ώστε να διαλέξετε αυτά που σας αρέσουν καλύτερα.

Μπανάνες
Προστατεύουν την καρδιά, καταπραϋνουν τον βήχα, δυναμώνουν τα οστά, ελέγχουν την αρτηριακή πίεση και σταματούν τη διάρροια.

Νερό
Συντελεί σημαντικά στη μείωση του σωματικού βάρους, μάχεται τον καρκίνο, αντιμετωπίζει τις πέτρες στα νεφρά και βοηθάει την υγεία του δέρματος.

Βερίκοκα
Μάχονται τον καρκίνο, ελέγχουν την αρτηριακή πίεση, βελτιώνουν την όραση, δημιουργούν ασπίδα προστασίας κατά της νόσου Αλτσχάιμερ και επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης.

Αβοκάντο
Μειώνει τη χοληστερόλη, συμβάλλει στην πρόληψη των εγκεφαλικών, ελέγχει την αρτηριακή πίεση και κάνει το δέρμα μας πιο απαλό.

Καρύδια
Δυναμώνουν τη μνήμη, αυξάνουν τη διάθεση και προστατεύουν από τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο.

Καρότα
Προστατεύουν την καρδιά, προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα, βελτιώνουν την όραση, αντιμετωπίζουν τον καρκίνο και βοηθάνε σημαντικά στη μείωση του βάρους.

Ρύζι
Αντιμετωπίζει τον διαβήτη και τον καρκίνο, προλαμβάνει τις πέτρες στα νεφρά και ενισχύει την καρδιά.

Γιαούρτι
Βοηθάει στην πρόληψη του έλκους, δυναμώνει τα οστά, μειώνει τη χοληστερόλη, υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθάει την πέψη.

Αγκινάρες
Μειώνουν την χοληστερόλη, προστατεύουν την καρδιά, σταθεροποιούν το ζάχαρο του αίματος, βοηθούν στην πέψη και προλαμβάνουν τις ασθένειες του συκωτιού.

Βρώμη
Προλαμβάνει τον καρκίνο, τον διαβήτη και τη δυσκοιλιότητα και βοηθάει στην ελαστικότητα του δέρματος.

Μπρόκολο
Ελέγχει την αρτηριακή πίεση, δυναμώνει τα οστά, ενισχύει την όραση, βοηθάει στην αντιμετώπιση του καρκίνου και προστατεύει την καρδιά.

Κάστανα
Βοηθούν στη μείωση των κιλών, προστατεύουν την καρδιά, μειώνουν τη χοληστερόλη και ελέγχουν την αρτηριακή πίεση.

Ντομάτες
Προστατεύουν από τον καρκίνο και κυρίως του προστάτη, μειώνουν τη χοληστερόλη και προστατεύουν την καρδιά.

Λάχανο
Μάχεται τον καρκίνο, προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα, συντελεί στη μείωση του σωματικού βάρους, προστατεύει την καρδιά και καταπραϋνει τις αιμορροϊδες.

Μήλα
Προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα, ενισχύουν τη χωρητικότητα των πνευμόνων και προστατεύουν τις αρθρώσεις και την καρδιά.

Πατάτες
Προστατεύουν την όραση, αυξάνουν τη διάθεση, μάχονται τον καρκίνο και δυναμώνουν τα οστά.

Μανιτάρια
Μειώνουν τη χοληστερόλη, σκοτώνουν τα βακτηρίδια, μάχονται τον καρκίνο, δυναμώνουν τα οστά και ελέγχουν την πίεση του αίματος.

Ψάρια
Προστατεύουν την καρδιά, δυναμώνουν τη μνήμη, μάχονται τον καρκίνο και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ανανάς
Δυναμώνει τα οστά, ανακουφίζει από το κρύωμα, βοηθά την πέψη και προλαμβάνει τη διάρροια.

Φασόλια
Προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα, βοηθούν στην αντιμετώπιση των αιμορροϊδων, μειώνουν τη χοληστερόλη, συντελούν στην αντιμετώπιση του καρκίνου και σταθεροποιούν το ζάχαρο του αίματος.

Παντζάρια
Ελέγχουν την αρτηριακή πίεση, δυναμώνουν τα οστά, προστατεύουν την καρδιά και προλαμβάνουν τον καρκίνο.

Μπλε βατόμουρα
Προστατεύουν την καρδιά, σταθεροποιούν το ζάχαρο του αίματος, δυναμώνουν τη μνήμη και προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα.

Κόκκινες καυτερές πιπεριές
Βοηθούν την πέψη, μαλακώνουν τους πονεμένους λαιμούς, καθαρίζουν τα ιγμόρεια, συντελούν στην αντιμετώπιση του καρκίνου και αυξάνουν την ανοσία του οργανισμού.

Σκόρδο
Μειώνει τη χοληστερόλη, ελέγχει την αρτηριακή πίεση, προλαμβάνει τον καρκίνο και σκοτώνει τα βακτηρίδια και τους μύκητες.

Κουνουπίδι
Προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη και τον καρκίνο του στήθους, δυναμώνει τα οστά και θωρακίζει τον ανθρώπινο οργανισμό κατά των καρδιακών παθήσεων.

Γκρέιπφρουτ
Προστατεύει τον οργανισμό από τις καρδιακές προσβολές, βοηθάει σημαντικά στη μείωση του σωματικού βάρους, μάχεται τον καρκίνο του προστάτη και μειώνει τη χοληστερόλη.

Ελαιόλαδο
Βοηθάει στη μείωση βάρους και στην υγεία του δέρματος, προστατεύει την καρδιά και μάχεται τον καρκίνο και τον διαβήτη.

Πράσινο τσάι
Προστατεύει την καρδιά, βοηθά στη πρόληψη των εγκεφαλικών και στη μείωση του βάρους και σκοτώνει τα βακτηρίδια.

Λεμόνια
Μάχονται τον καρκίνο, προστατεύουν την καρδιά, ελέγχουν την αρτηριακή πίεση, κάνουν το δέρμα πιο απαλό και θεραπεύουν το σκορβούτο.

Δαμάσκηνα
Βοηθούν στη διατήρηση της νεότητας, αντιμετωπίζουν τα προβλήματα δυσκοιλιότητας, δυναμώνουν τη μνήμη και μειώνουν τη χοληστερόλη.

Μέλι
Επιταχύνει την επούλωση των πληγών, βοηθά την πέψη, αυξάνει την ενέργεια και αντιμετωπίζει τις διάφορες αλλεργίες.

Φιστίκια
Προστατεύουν τον οργανισμό από τις καρδιακές παθήσεις, βοηθούν στην αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη και μειώνουν τη χοληστερόλη.

Πορτοκάλια
Θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, συντελούν στην αντιμετώπιση του καρκίνου, προστατεύουν την καρδιά και δυναμώνουν το αναπνευστικό σύστημα.

Κρεμμύδια
Μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, προλαμβάνουν τον καρκίνο, σκοτώνουν τα βακτηρίδια, μειώνουν τη χοληστερόλη και σκοτώνουν τους μύκητες.

Αυτό το γνωρίζετε;
Οσο παράξενο ή υπερβολικό και αν μοιάζει, μπορούμε να προλάβουμε την δημιουργία και εκδήλωση συγκεκριμένων ασθενειών ή να απαλύνουμε τα συμπτώματα τους, με το να τρώμε συγκεκριμένες τροφές.