Ρουμπίνια στα ποτήρια!

14.12.2010
Τα κρασιά του μήνα είναι κόκκινα, δεν έχουν περάσει από βαρέλι και πίνονται δροσερά.

Aπό τη ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ

Ο Μυστικός Δείπνος Λυραράκης

Ενας τοπικός οίνος από το Ηράκλειο και τις ποικιλίες Κοτσιφάλι, Μαντηλάρι και Syrah με χρώμα βαθύ ρουμπινί, και γεύση πληθωρική και βελούδινη. Στη μύτη αποκαλύπτει αρώματα από κόκκινα φρούτα του δάσους. Συντροφεύει όμορφα κόκκινα κρέατα σχάρας, κυνήγι και πικάντικα τυριά.

Νότιος Ερυθρός

Γαία Οινοποιητική Ενα κρασί από Αγιωργίτικο που χαρακτηρίζεται από το ερυθρό-ιώδες χρώμα του και τα φινετσάτα αρώματα κερασιού και φραγκοστάφυλου. Γεύση μαλακή, με στρογγυλές τανίνες και καλή επίγευση. Ταιριάζει με πιάτα υψηλής γευστικής έντασης.

Ερυθρός Κτήμα Χατζημιχάλη

Οι ποικιλίες Syrah, Grenache και Carignan δίνουν ένα κρασί με λαμπερό χρώμα όπου στη μύτη κυριαρχούν τα αρώματα των κόκκινων φρούτων του δάσους σε διακριτικό φόντο μπαχαρικών. Μαλακό στο στόμα, με επίμονη επίγευση, προσφέρεται για καθημερινή απόλαυση.

Ιλαρός Κτήμα Εύχαρις

Ενα ερυθρό ξηρό κρασί από τις ποικιλίες Αγιωργίτικο και Grenache Rouge με χρώμα ρουμπινί. Φρέσκο και ευχάριστο, στη μύτη αποκαλύπτει φρουτώδη αρώματα. Στόμα στρογγυλό, με γεύση ισορροπημένη, που συνδυάζεται ωραία με κόκκινα κρέατα και κίτρινα τυριά.

Αnemos Red Αμπελώνες Παλυβού

Ενα κρασί από 100% Αγιωργίτικο, με ιδιαίτερη οινοποίηση έτσι ώστε να εκφράσει η ποικιλία τον πλούσιο φρουτώδη χαρακτήρα της, με κυρίαρχα τα αρώματα της φράουλας και του κερασιού. Βελούδινο στόμα και μακρά επίγευση. Ταιριάζει με πιάτα μεσογειακά, ζυμαρικά με θαλασσινά και σαλάτες.