Πνεύματα και... οινοπνεύματα

18.06.2009
Η μπίρα κερδίζει συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις των γαστρονόμων, αφού τα τελευταία χρόνια η κουλτούρα του ζύθου είναι η τελευταία λέξη της μόδας μεταξύ των connoisseurs.

Η μπίρα κερδίζει συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις των γαστρονόμων, αφού τα τελευταία χρόνια η κουλτούρα του ζύθου είναι η τελευταία λέξη της μόδας μεταξύ των connoisseurs. Για να ικανοποιήσει τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις του φανατικού κοινού της μπίρας, ο σεφ του εστιατορίου «Cilentio» ετοίμασε ένα ειδικό μενού. Η γευσιγνωσία θα γίνει σήμερα Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009. Διεύθυνση: Μάντζαρου 3 από Σόλωνος 54, Κολωνάκι, τηλ.: 210-3633144.

Τα βραβευμένα κρασιά του κτήματος Χατζιαντώνα από την Παρεκκλησιά της Λεμεσού θα παρουσιάσει σε μια ειδική βραδιά ο Ιβάν Οταβιάνι στο εστιατόριο «Sale & Ρepe». Η εκδήλωση, την οποία θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκλεκτοί καλεσμένοι από την πρεσβεία της Κυπριακής

Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-7234812.

Το 2008, μια ακόμη ξηρή και θερμή χρονιά, με αρκετές ομοιότητες με το 2007, ανατέλλει ως χρονιά κορυφαίας ποιότητας. Γνωστοί Έλληνες οινοποιοί, ενθουσιασμένοι με τον έντονο αρωματικό χαρακτήρα των λευκών και τα χρώματα των ερυθρών κρασιών, τη χαρακτήρισαν ως μία από τις ποιοτικότερες χρονιές της δεκαετίας.

Στην πρώτη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI 96 για την καινούργια χρονιά οι φίλοι του οίνου θα περιηγηθούν σε αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας και με οδηγό τη χημικό-οινολόγο Μαρία Νέτσικα θα δοκιμάσουν τα φρέσκα κρασιά τους, σοδειάς 2008.

Περισσότερες λεπτομέρειες και γευστική δοκιμή την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009, στις 20:00, στην Οινοθήκη του «ΥaΜas».

Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI 96, καλέστε στο τηλ.: 2310-888311.