Το καλό ποτό θέλει σωστό σερβίρισμα: Τα ποτήρια που λατρέψαμε!

25.09.2016
Η αλήθεια είναι πως εκτός από την ποιότητα, ένα ποτό κλέβει τις εντυπώσεις κι από την παρουσίαση. Το ίδιο είναι να πίνεις κρασί ή κοκτέιλ σε πλαστικό ποτηράκι μιας χρήσης και σε κρύσταλλο, σωστό καλλιτέχνημα; Κι όσο κι αν οι καιροί έχουν αλλάξει κι η εποχή ευνοεί τη στροφή στη... λιτότητα εμεις επιμένουμε ελληνικά και χειροποίητα.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή οι κανατούλες και τα ποτηράκια αυτά εντυπωσιάζουν και διόλου τυχαία μιας κι είναι όλα φτιαγμένα με μεράκι στο χέρι.

Ρωτήσαμε, ψάξαμε και μάθαμε: είναι προϊόντα ελληνικής κατασκευής, από το Υαλοτεχνείον Tarrha πρότυπη μονάδα κατασκευής χειροποίητου κρύσταλλου που βρίσκεται στα Ανώγεια Μυλοποτάμου στην Κρήτη.

Η εργασία αρχίζει από τον σχεδιασμό των προϊόντων και συνεχίζεται με την διαδικασία κατασκευής, δηλαδή το λιώσιμο της πρώτης ύλης και της μεταβολής της από άμορφη μάζα σε αντικείμενο τέχνης.

Πηγή έμπνευσής είναι τα στοιχεία της φύσης όπως η πέτρα, το ξύλο, το νερό και τα κοχύλια τα οποία δανείζουν ποιότητές τους στο κρύσταλλο δίνοντάς του ιδιαίτερο χαρακτήρα. Οι απλές γραμμές, οι υφές και τα ζωντανά χρώματα είναι χαρακτηριστικά των προιόντων τα οποία φέρουν χαραγμένο το όνομα του εργαστηρίου και την χρονολογία κατασκευής τους.

Το αποκλειστικό design και η άριστη ποιότητα των προιόντων είναι ο κύριος στόχος του εργαστηρίου, τα οποία στην συνέχεια προωθούνται σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μάθε περισσότερα στην επίσημη σελίδα των δημιουργών στο Facebook εδώ.