Ποιά η ιδανική θερμοκρασία για να σερβίρω το κρασί;

29.01.2017
Υπάρχει ιδανική θερμοκρασία για να σερβίρεις το κρασί και ποιά είναι αυτή;

Δεν είναι μόνο η ποικιλία ενός κρασιού που το κάνει μοναδικό και εξαιρετικά γευστικό για τον ουρανίσκο αλλά και η σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος για να μπορέσουν να έρθουν στην επιφάνεια όλα τα αρώματα και η γεύση του. Κι όπως είναι φυσικό, η θερμοκρασία αυτή διαφοροποιείται ανάλογα με τον τύπο του κρασιού και την ποικιλία του.

Σε γενικές γραμμές ο κανόνας είναι ένας: Το λευκό και ροζέ κρασί σερβίρεται δροσερο αλλά όχι παγωμένο και το κόκκινο κρασί σε θερμοκρασία δωματίου.

Πιο συγκεκριμένα:

Τα λευκά και τα ροζέ σερβίρονται σε θερμοκρασία 8-10 βαθμούς Κελσίου.

Τα φρουτώδη ελαφριά κόκκινα σε θερμοκρασία 12-13 βαθμών Κελσίου

Τα στυφά "γεμάτα" κόκκινα σε θερμοκρασία 16-18 βαθμών Κελσίου.

Τα γλυκά και τα αφρώδη πρέπει να είναι πιο δροσερά σε θερμοκρασία 5-7 βαθμών Κελσίου.

Πώς μετράω τη θερμοκρασία;

Για να μην παιδεύεσαι και σπαζοκεφαλιάζεις, στην αγορά κυκλοφορούν θερμόμετρα για τη μέτρηση της θερμοκρασίας του κρασιού πριν ανοίξεις το μπουκάλι να το σερβίρεις.